Dosta joj je

‘Rekli su mi da odje.em‘: I Sienna Miller je iskusila što znači biti žena na Broadwayu

O nepoštovanju, bezobrazluku i ružnoj sceni s neimenovanim producentom, progovorila je i Sienna Miller, lice s naslovnice britanskog Voguea.

U američkoj zabavljačkoj industriji glumice ne odustaju od prava na jednaku plaću. Sve češće progovaraju o reakcijama producenata ili kolega na njihove zahtjeve za jednakim honorarom kao muškarci istog (zvjezdanog) ranga, za istu vrstu kreativnog rada. Pritom se od muškaraca ne očekuje pokazati na sceni ili velikom platnu tjelesne atribute, barem ne u mjeri u kojoj se to očekuje od žena: muške obnažene scene uključuju skidanje majica i pokazivanje "pločica" uz uvjet da ih imaju i to je, uglavnom, to. A ipak su (pre)plaćeni više.

Nizu pobunjenih holivudskih glumica zbog sramotne situacije pridružila se i Sienna Miller. Da stvar bude gora, čini se da je njen zahtjev za jednaku plaću odbila producentica, no glumica to nije izravno potvrdila niti ju je htjela imenovati. Na ponovno postavljen novinarski upit o kome je riječ tijekom intervjua za prosinačko britansko izdanje Voguea rekla je tek to da se radi o iznimno moćnoj osobi, prenosi Fox News.

"Kad mi je za projekt na Broadwayu ponuđeno manje od polovice onoga što je dobio muški kolega, ta osoba mi je rekla da odje.em”, izjavila je. Pokušala je objasniti toj osobi da se primarno ne radi o novcu (premda je i to bitno), već o pravednosti i poštovanju, no odgovor je bio isti.

"Samo mi je rekla: "Onda f--- off", ispričala je revoltirana Sienna Miller.

Dosad se pojavila na Broadwayu u predstavama "After Miss Julie" i u slavnom "Cabaretu": zamijenila je Emmu Stone u glavnoj ženskoj ulozi, Sally Bowles.Trebalo se i te kako potruditi da predstava postavljena prema istoimenom filmu izgleda kako dolikuje klasiku, ali gluma muškaraca u tom projektu očito se više cijeni.

Linker
18. travanj 2024 19:07