Promjene u vodstvu

Rihanna više nije CEO svog brenda donjeg rublja Savage X Fenty

Rihanna se povlači s pozicije izvršne direktorice svoje robne marke donjeg rublja Savage X Fenty, prema izvješću portala Vogue Business.

Savage X Fenty postigao je ogroman uspjeh za Rihannu, uz Fenty Beauty, pomažući joj da postane milijarderka 2021. godine. Prema procjeni Forbesa, njeno bogatstvo ove godine iznosi vrtoglave 1,4 milijarde dolara, što je svrstava među najbogatije žene u zabavnoj industriji. Iako Rihanna ostaje izvršna predsjednica Fenty X Savage, Hillary Super će preuzeti funkciju izvršne direktorice sljedeći tjedan, a koja je prije bila izvršna direktorica grupe Anthropologie. Ova promjena dolazi u trenutku kada Savage X Fenty nastavlja širiti svoje poslovanje izvan direktnog prodajnog modela.

Savage X Fenty je lansiran 2018. godine. Postigao je veliku popularnost zahvaljujući Rihanninoj slavi, ali i zbog naglaska na inkluzivnosti u veličinama, dizajnu i ideji za koju se zalaže, a to je da se svaka žena bez obzira na tip tijela može osjećati sexy u donjem rublju. Savage X Fenty uzdigao se je iznad konkurencije kao što je primjerice Victoria‘s Secret koja je "propala" upravo zbog manjka osjećaja za različitost.

"Predivno je vidjeti kako je naša vizija za Savage X Fenty utjecala na industriju", izjavila je Rihanna za Vogue. "Ovo je tek početak za nas. Jako sam zahvalna i uzbuđena što ćemo dočekati Hillary Super kao našu novu izvršnu direktoricu - ona je snažni vođa i fokusirana je na podizanje poslovanja na još višu razinu."

Linker
21. travanj 2024 16:20