LOKALNA BORBA

Rijetko zajedničko pojavljivanje slavnog para: Joaquin Phoenix i Rooney Mara podržali dokumentarac

Pojavili su se na projekciji angažiranog dokumentarca "The Smell Of Money": on je na pozornici samoinicijativno pozdravio prisutne koji se nisu mogli načuditi što ih gledaju uživo, bez pompe i tjelohranitelja.

Rijetko ih se viđa na glamuroznim događanjima: njegov Oscar proslavili su prije tri godine veganskim burgerom sjedeći na stepenicama zalogajnice, a samozatajni su do te mjere da su paparazzi oduševljeni kada ih mogu fotografirati zajedno - stoga ne iznenađuje da su Joaquin Phoenix i Rooney Mara prošlog vikenda izazvali senzaciju u Los Angelesu.

image
AMANDA EDWARDS/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Jednostavno odjeveni, bez tjelohranitelja i pompe (iz principa ne koriste njihove usluge, još manje žele sudjelovati u holivudskom šušuru) zaručnici su se u nedjelju pojavili u Filmskom centru Laemmle Monica na projekciji dokumentarca "The Smell Of Money". Oboje su bili u crnom, on je uz svoju tamnu kombinaciju obuo sive conversice dok je ona uz monokromnu bomber jaknu i majicu izabrala mokasinke iste boje i navukla bijele sokne.

Zvijezda filma "Joker" izašo je pozornicu, uzeo mikrofon i pozdravio iznenađenu publiku. Uz njega je u znak podrške stala njegova partnerica, poznata po sjajnoj interpretaciji kultnog lika Lisbeth Salander u filmu "Muškarci koji mrze žene", drugom djelu trilogije "Millennium" Stiega Larssona. Nisu se dugo zadržali na pozornici, poslije nekoliko njegovih odmjerenih rečenica, zauzeli su svoja mjesta u gledalištu, praćeni dugim pljeskom prisutnih.

Treba reći kako par koji se zaručio 2019. nakon gotovo tri godine veze, nije direktno sudjelovao u nastanku dokumentarca "The Smell Of Money", no podržali su ga zbog teme koja im je bliska: prati borbu stanovnika četriju okruga s istoka Sjeverne Karoline protiv jedne od najvećih klaonica u Americi u kojoj se proizvodi golema količina slanine i svinjskog mesa za roštilj, javlja Daily Mail.

Stanovnici okruga Duplin, Sampson, Bladen i Robeson zapodjenuli su devet godina dugu borbu na sudu protiv moćne prehrambene kompanije zbog smrada otpada kojim ih guše. Predvodi ih Elsie Herring na čijoj zemlji je bespravno podignut dio tvorničkog kompleksa, a dokumentarac prati njenu borbu protiv nepravde.

Netipičan holivudski par kojem se 2020. rodio sin River Lee – dječak je dobio ime po Phoenixovom pokojnom bratu Riveru Phoenixu – zalaže se za svijet u kojem neće biti mjesta za okrutnost prema životinjama. Službena Instagram stranica dokumentarca "Smell of Money" podijelila je fotografije para zahvalivši im što su došli, privukli pozornost i podržali borbu Elsie Herring za čist zrak, čistu vod te život bez smrada.

Linker
25. travanj 2024 17:30