Otac i sin

Robert Kovač sa sinom na špici: Odavno je prerastao oca, a umjesto nogometa - voli košarku

Naš bivši treprezentativac i nogometni trener sa suprugom Anicom Kovač ima troje djece s kojima ih rijetko možemo vidjeti u javnosti.

Našeg bivšeg reprezentativca Roberta Kovača rijetko viđamo u Hrvatskoj što i ne čudi jer s bratom Nikom živi u Njemačkoj gdje rade kao treneri nogometnog kluba VfL Wolfsburg. A kako je sezona u Bundesligi završila, braća se mogu posvetiti obitelji. Tako je Robert Kovač ovih dana viđen u centru Zagreba sa 16- godišnjim sinom Markom koji je već visok preko dva metra. Nema sumnje da su tu proradili i mamini geni s obzirom na to da je naša bivša misica i Robertova supruga Anica Kovač visoka 180 centimetara. Par ima i 14-godišnju kćer Viktoriju te 20- godišnju Leticiju koja se između ostalog bavi i dizajniranjem navijačkih majci i trenirki.

image

Robert Kovač sa sinom Markom

JOSIP MOLER/ CROPIX

“Obožavam istraživati granice svoje kreativnosti, a tako su nastale i prve skice trenirki. Odrasla sam u duhu sporta i nogometa, a i veliki sam ljubitelj mode pa su moderne, cool, sportske trenirke bile sasvim logičan slijed”, piše na njezinom webu byleticijakovac. Za zanimljive trenirke modeli su joj osim nje, mama i tata, dok se samozatajni brat očito drži podalje bilo kakvog foto objektiva. Kako je Anica otkrila u razgovoru za Gloriju prije dvije godine, njihov jedinac pod utjecajem tatine karijere sanjao je da će se baviti nogometom i postati golman, no zavolio je - košarku.

image

Marko s mamom Anicom Kovač u trenirci koju je dizajnirala njegova sestra Leticija

JOSIP MOLER/CROPIX

‘‘Nije mi važno hoće li mi djeca prolaziti s pet, ne želim ih gušiti. Cilj mi je da budu sretni, zadovoljni i zdravi ljudi, da odrastanjem u različitim sredinama nauče novi jezik i da kao obitelj ostanemo povezani. Pa i kroz sport, koji mlade čuva od loših stvari. Kad smo mi bili djeca, nismo se dali u kuću, a današnje klince treba tjerati da izađu‘‘, rekla je tada Anica koja je s djecom pratila supruga u njegovoj karijeri od Njemačke, Francuske i Monaka pa nije ni čudo da su postali djeca svijeta i poligloti.

Linker
22. travanj 2024 04:22