Davor Matota
Sasvim otvoreno

Sarah Josipović o ljubavi i majčinstvu: 'Svadba može biti sutra, a i ne mora, ionako smo zauvijek povezani'

Naša poznata PR stručnjakinja prije devet mjeseci postala je majka dječaka Maka. Sa sinom i partnerom Janom Jeričem nedavno je boravila u Australiji, uživali su u obiteljskom odmoru i dobro napunili baterije. Otkrila nam je po povratku kako se provela na putovanju te se osvrnula na majčinstvo i obiteljski život.

PR stručnjakinja i nekadašnja manekenka Sarah Josipović prije devet mjeseci postala je majka dječaka Maka. Dobila ga je u vezi s poduzetnikom Janom Jeričem, a otad s njim uživa u čarima roditeljstva. Poznati roditelji na dječaka su prenijeli svoje strasti i navike pa je mali Mak već pravi svjetski putnik. Sa svega mjesec i pol dana proteklog ljeta je s roditeljima ljetovao na Hvaru, a nedavno se s njima zaputio i u Australiju.

Australska avantura devetomjesečnog Maka

U razgovoru za Gloria.hr Sarah Josipović otkriva ponešto o putovanju u Australiju, a progovara i o roditeljstvu, ljubavi s Janom i poslovnim izazovima. Ponosna je, kaže nam, na svog sina, jer se tijekom putovanja s roditeljima snašao sjajno, bez problema je podnio dugi put. Sarah i Jan dali su sve od sebe da ga zabave i razvesele.

"Mak je bio odličan, mislim da je uvijek više problem u roditeljima nego u djeci. Ako su roditelji smireni i opušteni, ta energija prelazi i na djecu, i ona će biti ista takva. Nije nas bilo strah jer poznajemo Maka i znamo da nikada ne plače bez razloga, napravili su domaću zadaću vezano za pritisak u ušima kod beba pa je Mak dojio pri polijetanju i slijetanju i to je to. Spavao je malo na Janu, malo na meni, malo u svojem krevetiću u avionu", otkriva Sarah. Dok je bio budan, bilo je malo napornije pa su ga roditelji zabavljali igračkama i hranom koju voli - pa je sve odlično prošlo. "Mislim da se djeca mogu prilagoditi načinu života roditelja i nema smisla ne izlaziti iz kuće, ne živjeti i ne putovati. Djeca se ugledaju na roditelje i mislim da Mak ima dobre temelje da jednog dana voli putovanja, kao i mi", otkrila je Josipović.

Otkako su Sarah i Jan u lipnju 2019. dobili sina, svijet im se okrenuo naglavačke. "Sve se oko njega okreće i ništa nam više nije tako važno. Prekrasno je to, prirodno je i ne bi bilo dobro da je drugačije. Biti majka nije lako, ali je ispunjavajuće", sretna je Josipović.

Nisam bila u stanju izaći iz kupaonice.

Intenzivna, ali ispunjavajuća uloga

Tešku trudnoću već je zaboravila, iako joj se tada to činilo kao najteže razdoblje života.

"Sada kada Mak ima 9 mjeseci, ne znam što bih vam rekla. Tada sam mislila da mi je najteže na svijetu, a sada znam da je svaki dan sve teže. Šalu na stranu, biti roditelj je vrlo intenzivno, ja znam reći da je za mene to najteži posao na svijetu i da mi je sve što sam ikada u životu radila sto puta lakše. Iako se 'kućni posao' i majčinstvo često podcjenjuju i smatraju laganima. Ali da, imala sam trudnoću koja je uključivala mučnine skoro 6 mjeseci i veliku odbojnost prema hrani, tek posljednja tri mjeseca trudnoće mi je prestalo biti zlo", tvrdi Josipović.

No, dječak je stigao kao kruna ljubavi Sarah i njezinog partnera Jana Jeriča, i sva muka se zaboravila.

Ljubavna priča para počela je kao prijateljstvo, no o detaljima PR stručnjakinja ne želi previše pričati. "Ne volim kada ljudi u medijima promoviraju ljubavnu priču jer mi se to nekako skoro uvijek čini lažnim. Poznajemo se dugo, obiteljski, ali i u Zagrebu se realno skoro svi poznaju. Simpatiziramo se dugo, jako smo slični i možemo reći da je svemir htio da završimo skupa. Mi smo se nekako pronašli jer svi koji nas poznaju kažu da smo isti - muška i ženska verzija".

Svadbu, dodaje, ne planiraju. "Može se dogoditi sutra, ne mora nikada. Mi smo ionako zauvijek povezani i to je jedino važno, nikakav papir niti "ugovor" nam ne treba da potvrdi ono što znamo i osjećamo", dodaje Sarah.

Žele dom na Šalati i točno znaju što traže

Ovih dana bave se potragom za idealnim obiteljskim gnijezdom, kaže. Još nisu našli ono što su tražili. "Znamo što želimo i tražit ćemo dok ne nađemo. Nije nam hitno, a iskreno trenutno imamo jako puno posla i projekata te poslovnih ideja, da smo malo zapostavili traženje. Ako netko prodaje nešto na Šalati, a pročita ovo, neka nam se javi", dodala je Josipović kroz smijeh.

Posla ima preko glave, u neke je već uključila i svog Maka. Naime, Sarah je tri mjeseca poslije poroda polako već radila na projektu "Food Film Festival". Ističe, ipak, da joj je u obavezama oko projekta puno pomogla majka Suzy Josipović Redžepagić, iskusna poslovna žena koja je na svoju kćer prenijela strast prema manekenstvu i hrani.

"Nisam se još uvijek vratila u poslovnu formu, ali kada morate, onda i možete. Nije bilo teško, moja mama je taj projekt preuzela dio obaveza na sebe, pa sam radila manje nego inače, ali kao što sam rekla, Maka učimo da je u sve uključen, blizu nas, želim da ga mi odgajamo i očekujem da će on biti dio svih naših projekata, uvijek uz nas, uvijek negdje prisutan. I ja sam tako odrastala, mislim da to daje jednu dodatnu "školu ulice" koja je danas vrlo važna. No, bitno je reći da nije lako jer posao zahtijeva stopostotnu koncentraciju, a kad imate malu bebu, ako i nije s vama, uvijek mislite gdje je i kako je. Sretni smo što Mak ima bake i tete koje ga čuvaju, a u koje mi kao roditelji imamo povjerenje".

I ona i Jan su zaposleni, no sjajno su usklađeni

Dječak s mamom nekada odradi i pokoji sastanak, ako baš nitko nije dostupan za čuvanje. Naime, Sarah i Jan imaju intenzivan poslovni tempo pa su prilično fleksibilni. "Prvo slijedi Šibenik Spring Festival za koji pomažem mami s organizacijom, a onda Jan i ja organiziramo Split Spring Festival, zatim idu Gastro Music Fest na Zrinjevcu, nešto novo u Sarajevu i Food Film Festival na Zrinjevcu. Pokrećemo i neke nove stvari, a Jan s partnerima vodi El Toro i El Toro Street Food. Odrađujemo neke evente za klijente i ja vodim portal koji je moja beba. Tako da možemo reći da je kod nas dinamično, no sretni što smo sami svoje gazde pa si organiziramo sami dan i obaveze te većinu toga možemo odraditi i od doma", objašnjava Sarah usklađivanje svog poslovnog ritma.

Obitelj je temelj svega.

Mnogo je toga naučila od svoje majke Suzy, zajedno rade na nizu projekata, a obiteljski su svi jako bliski. "Jako smo bliska obitelj, hrana je nešto što spaja obitelj, konzumira se za stolom gdje obitelj objeduje. Sve je krenulo tako što je moja mama odlučila napisati kuharicu kao hommage svojoj pokojnoj baki čije je recepte naslijedila i onda sam ja došla na ideju da spojimo ono što ona sada radi s onim što mi radimo najbolje - evente - i tako smo krenuli. Mnogi nas povezuju s modom jer je mama bila poznata jugoslavenska manekenka i jer je pokrenula Fashion Week Zagreb, no zapravo nas treba povezivati s događajima, eventima, nevezano o kategoriji, nekad je to bila moda, sada je gastronomija, jednom će možda biti turizam".

Obitelj je, dodaje Sarah, temelj svega. Ne samo njoj, već i njezinom partneru Janu pa su sigurni da će tako usmjeravati i svog dječaka.

"Mislim da sam od svoje obitelji dobila odlične inpute za daljnji život. Ne mogu nešto izdvojiti jer mislim da je to kompletni odgoj. Općenito, usađen mi je čip prema radu, da treba biti vrijedan i da mi ništa nije teško. S druge strane, odgajana sam da je sreća nešto čemu treba težiti, a ne materijalne stvari, tako da sam vrlo ispunjena i sretna osoba, zahvalna sam svojoj obitelji što su me tako odgojili. Odgajamo tako i svog sina i za sada nam ide jako dobro jer se Mak smije od kad se probudi od kada ide spavati, a često i u snu", zaključila je ponosna majka.

Linker
20. travanj 2024 06:23