gotovo prijateljstvo

Selena Gomez usred skandala: Prekinula sve odnose s prijateljicom koja joj je spasila život

Mnogi su primijetili da slavna pjevačica više ne spominje svoju najbolju prijateljicu koja joj je 2017. darovala bubreg.

Trebalo je proći nekoliko mjeseci da sadržaj intervjua poznatog španjolskog radijskog voditelja El Cucuyja za španjolsku informativnu emisiju "Primer Impacto", postane vijest dana. U početku ga, naime, nitko nije povezivao s 34 -godišnjom američkom glumicom Franciom Raise, bivšom najboljom prijateljicom pop zvijezde i glumice Selene Gomez koja je 2017. pop zvijezdi doslovce spasila život. Kako? Darovala joj je bubreg kad se Selena našla u situaciji opasnoj po život: zbog posljedica autoimune bolesti lupus, glumici je prije šest godina prijetilo otkazivanje oba bubrega. Tada su Francia i Selena bile najbolje prijateljice: toliko su značile jedna drugoj da su se prozvale sestrama. Četiri godine starija Francia odlučila joj je pomoći. Kada se pokazalo da je odgovarajući donor, Seleni je transplantiran njen bubreg. Nedugo poslije složenog operativnog zahvata, svijet je obišla fotografija na kojoj prijateljice leže u svojim bolničkim krevetima jedna pokraj druge, držeći se za ruke.

Poslije dugog oporavka, pop zvijezda pričala je o Franciji u superlativima: nazivala ju svojom spasiteljicom i darom s neba sve do 2022., kada je naglo utihnula. U situacijama u kojima bi joj novinari nametnuli temu nenadano prekinutog prijateljstva, Selena je odbijala pričati. Pet godina nakon transplantacije prijateljstva više nije bilo, a situaciju je odbijala komentirati i američka glumica Francia, čija se karijera nije strelovito razvila kao Selenina (Francia je ostvarila zapaženu ulogu u filmu "Bring It On" s Hayden Panettiere iz 2006., bila je dio glumačke ekipe serije "The Secret Life of the American Teenager" te od 2022. glumi u sitcomu "How I met your father").

image

Zagrljaj bivših prijateljica na dodjeli nagrade
‘Billboard Women in Music‘ u studenom 2017.

TODD WILLIAMSON/JANUARY IMAGES/SHUTTERSTOCK

Kada je lani prikazan Selenin dokumentarac "My Mind & Me" o glumičinoj borbi za fizičko i mentalno zdravlje - jer joj je nakon lupusa, dijagnosticiran i bipolarni poremećaj - mladu ženu koja joj je spasila život, nije ni spomenula. Štoviše, u razgovoru za The Rolling Stone u studenom 2022., Selena Gomez hladno je izjavila: "Nikad se nisam uklapala u skupinu slavnih, cool djevojaka. Moja jedina prijateljica u zabavljačkoj industriji je Taylor Swift".

Bolnu izjavu kojom ju je nekad bliska prijateljica javno zanijekala, Francia je komentirala tek jednom riječju: "Zanimljivo". Nakon tog istupa, frendice koje su 2007. "kliknule" na dobrotvornom događaju u losangeleškoj dječjoj bolnici (Selena je tada bila zvijezda Disneyeve serije za mlade "Wizards of Waverly Place" dok je Francia predstavljala glumce ABC-jeve serije "The Secret Life of An American Teenager"), prestale su se pratiti na društvenim mrežama.

Imajući sve to na umu, jasno je zašto su američki mediji ovih dana eksplodirali kad su shvatili tko je radijski voditelj El Cucuy, tim više što je ovaj odmjereno i sažeto, bez namjere optuživati Selenu, otkrio što se desilo u jednoj od najvećih svađa u američkoj zabavljačkoj industriji. Naime, pravog imena Renán Almendárez Coello, El Cucuy je otac Francie Raise.

image

Selena Gomez i Francia Raisa dok su još bile bliske

MATT BARON/SHUTTERSTOCK

"Rekao bih da se prekidi prijateljstva događaju kada su u pitanju ljubav, novac i slava", izjavio je i dodao da su se djevojke posvađale kada je Selena počela piti, iako zna da se radi o lošoj odluci o kojoj osoba s transplatiranim bubregom ili jetrom. Selena se, navodno, uz piće "lakše" nosila s bipolarnim poremećajem, lupusom, zlobnim komentarima Hailey Bieber, supruge svog bivšeg, Justina Biebera te svime što je na ovaj ili onaj način negativno utjecalo na njen život. El Cucuy pojasnio je kako mu je kći rekla da Seleni "nije dala bubreg kako bi ova mogla piti". Šteta koju alkohol čini transplantiranom organu nemjerljiva je. Prečesto posezanje za čašicom osobe koja je primila organ donorima je, najblaže rečeno, uvredljiva. Selena je, pak, kritiku doživjela kao uvredu i brutalno je otpilila prijateljicu, prenosi TMZ.

S druge strane, zvijezda serije "Only murders in the building" opovrgavala je navode da je unatoč svemu što je prošla, sklona "cuganju". Ipak, i dalje odbija pričati o Francie Raise. Njena nekadašnja BBF također nije razgovorljiva o nezgodnoj temi. Istup radijskog voditelja El Cucuyja donekle je osvijetlio taj slučaj i dao naslutiti koji je pravi razlog prekida dugogodišnjeg prijateljstva.

Linker
25. travanj 2024 10:19