Cillian Murphy, glumac

 MICHAEL TRAN/AFP/PROFIMEDIA
Želi biti kao tata

Sinu zvijezde "Oppenheimera" pruža se prilika iz snova, mnogi ga već nazivaju "nepo bebom"

Budući da mladi glumci bez slavnih roditelja rijetko dobivaju priliku debitirati na filmu koji režira dobitnik Oscara, a nastao je prema romanu Nobelovca, Arana Murphyja, sina Cilliana Murphyja, prozvali su novom ‘nepo bebom‘.

Budući da mladi glumci bez slavnih roditelja rijetko dobivaju priliku debitirati na filmu koji režira dobitnik Oscara, a nastao je prema romanu Nobelovca, Arana Murphyja, sina Cilliana Murphyja, prozvali su novom ‘nepo bebom‘.

Među brojnijim potomcima poznatih holivudskih lica čija je želja krenuti putem roditelja, našao se i Aran Murphy, šesnaestogodišnji sin zvijezde "Oppenheimera", Cilliana Murphyja. Mladom glumcu posrećilo se debitirati na filmu "Klara And The Sun" koji režira novozelandski redatelj Taika Waititi, a glumit će sa zvijezdom serije "Wednesday", Jennom Ortegom. Dok su njegovom ocu, glumcu afirmiranom u kultnoj britanskoj seriji "Peaky Blinders" trebale godine kako bi se iz rodne Irske, probio do američke filmske prijestolnice i uloga kojima može pokazati što sve umije, njegovom sinu (britanski mediji već su ga prozvali najnovijom nepo bebom), vrata su širom otvorena i prije nego li je išta snimio. Nema ni osamnaest godina, a već mu se pruža prilika o kakvoj glumci na početku karijere, bez zvučnog prezimena, mogu samo sanjati.

Ukratko, Aran će glumiti u ekranizaciji istoimene knjige britanskog dobitnika Nobela za književnost, Kazua Ishigure. Riječ je o distopijskoj priči briljantnog književnika u kojoj djeci, dok se školuju kod kuće uz personalizirane AI učitelje, društvo rade androidi na solarni pogon, programirani da im budu prijatelji, piše Daily Mail.

Distopijsku znanstvenofantastičnu knjigu što ju je Ishigura objavio 2021. i bestseler New York Timesa, za film je prilagodio kanadski scenarist Dahvi Waller. Priču o svijetu u kojem su djeca neutješno usamljena, pripovijeda Klara, umjetno stvorena prijateljica bolesne djevojčice Josie. Naslovnu ulogu (Klaru), tumači Jenna Ortega dok Aran Murphy glumi dječaka Ricka, susjeda Josie (tu je ulogu dobila mlada engleska glumica Mia Tharia). Značajnu ulogu u novom projektu Taike Waititija, supruga pop zvijezde Rite Ore, dobila je i američka glumica Amy Adams.

image

Obitelj Murphy na dodjeli Zlatnih globusa u društvu Roberta Downeya Jr.-a

CHRISTOPHER POLK/AFP/PROFIMEDIA

Zbog toga što jako nalikuje ocu, koji ga je dobio u dvadesetogodišnjem braku s irskom vizualnom umjetnicom Yvonne McGuinness (par ima i 18-godišnjeg sina Malachyja), Arana zovu "mini-me" Cilliana Murphyja, nominiranom za nagradu Američke filmske akademije za glavnu mušku ulogu, radi dojmljivog igranja Roberta Oppenheimera. Sada se, pak, nestrpljivo iščekuje objava kad će filmski prvijenac njegovog sina, stići u kina? Tada će se vidjeti je li mladi glumac, osim izgleda, od slavnog oca naslijedio i talent?

Linker
27. travanj 2024 13:44