GODINA IZ SNOVA

Slavko Sobin: "Sad sam već u godinama kada samom sebi želim zdravlje"

Sa Slavkom Sobinom razgovarali smo o godini iza nas i onoj koja nam tek dolazi te planovima i novim projektima.

Dok će mnogi na Silvestrovo tulumariti s ekipom, glumac Slavko Sobin najluđu noć u godini planira provesti sam u svojoj kući na selu i dobro se naspavati. To i ne čudi jer 2023. mu je bila toliko intenzivna da mora dobro razmisliti prije nego što pobroji sve projekte koji su iza njega - i domaće i međunarodne.

"Osjećam da je sve što sam gradio kroz godine sada sjelo na svoje mjesto", govori 39-godišnji Splićanin, koji je početkom 2023. u Budimpešti snimao serijal "El Turco", s poznatim turskim glumcem Canom Yamanom u glavnoj ulozi, a potom hrvatski film "Šalša". Nakon toga je na Međunarodnom filmskom festivalu Hamptons imao premijeru američke drame "Avenue of the Giants", a onda u Englesku otišao snimati film o kojem još ne smije govoriti.

image
MARE MILIN
image
MARE MILIN

"Želim projekte koji će me ‘rastaviti‘ kao taj. Potpuno me iscrpio, smoždio, ali ima u tome neke ljepote. Kad se daš, kad te raskomada, a onda imaš slobodno vrijeme da se sastaviš i kreneš u novu ulogu", priča Slavko, koji smatra da je štrajk holivudskih filmskih radnika bio važan događaj za glumce. Zaustavio je produkciju na neko vrijeme, nije bilo audicija, ali njemu je to donijelo i nešto dobro: mogao se posvetiti ulozi u Engleskoj, a ne biti na nekoliko paralelnih projekata.

image

kreativno vodstvo ROMANO DECKER
stilisti MARKO PLUKAVEC i SLAĐANA DIVJAK
make up SIMONA ANTONOVIĆ
stilistica kose MILENA MARŠIĆ @Salon Glamour
asistent fotograkinje za postprodukciju VJERAN LISJAK asistentica šminke IVANA ČEŠLJAR
asistenti kose IVA KADA i ZVONIMIR ANDRIĆ JURIŠIĆ

MARE MILIN
image

SLAVKO SOBIN NOSI ODIJELO I KORZET LOKOMOTIVA BY LANA PULJIĆ; OGRLICU SOVILJ, HT MEDALJON POSEBNA SERIJA „POZIV KOJI NE PROPUŠTAŠ“; UNIKATNI PRSTEN VLASNIŠTVO STILISTA; CIPELE ZARA, ARENA CENTAR

MARE MILIN

"Volio bih da mi se karijera razvija u tom smjeru. Da radim jedan projekt i ne razmišljam ni o čemu drugome. Želio bih pojačati kvalitetu, a smanjiti kvantitetu. Ove godine sam imao manje poslova nego lani, ali su uloge bile veće. Primjerice, s filmom ‘Samo kad se smijem‘ shvatio sam koliko je važno kad nešto napraviš, a to ima određenu težinu. Nekome se obraća, osnažuje...", ističe glumac, koji je uz dramu "Samo kad se smijem", s temom obiteljskog nasilja, snimio i film "Smrt djevojčice sa žigicama". Pred kraj godine je pak s Katarinom Baban krenuo na turneju s predstavom "Šapice", prema svojim slikovnicama. Slavko neće mirovati ni u 2024., jer bi već u ožujku trebao snimati film u Pragu.

image
GLORIA PRODUKCIJA
Linker
22. travanj 2024 13:19