Danas zna kako se nositi s prošlošću

 IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Stare rane

Slavna glumica konačno je oprostila majci zbog koje je s 13 godina završila na odvikavanju

Nakon mnogo rada na sebi, postavila je granice zbog kojih se osjeća sigurnije, a kad osjeti da bi se mogla posvađati s mamom, njihov odnos stavlja na pauzu.

Nakon mnogo rada na sebi, postavila je granice zbog kojih se osjeća sigurnije, a kad osjeti da bi se mogla posvađati s mamom, njihov odnos stavlja na pauzu.

Godinu na izmaku američka glumica Drew Barrymore pamtit će po osobnom postignuću za koje su joj je trebalo mnogo vremena i rada na sebi. Kako je izjavila za magazin People, napokon je izgradila korektan odnos s majkom Jaid Barrymore, dakako, uz granice koje joj je postavila kako bi se zaštitila u slučaju da njihov odnos postane preintenzivan. Puno je trebalo raditi na sebi i njihovom odnosu kako bi zaliječila rane iz djetinjstva i prihvatila majku kakva jest, bez zamjeranja.

"Odrasla sam s nula zaštite, nula dosljednosti, ali hvala mami na životu", izjavila je jednom prilikom.

image

S majkom Jaid Barrymore

GLOBE PHOTOS/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Primjerice, njezina mama koja je također glumica, vodila ju je kao devetogodišnju klinku u kasnonoćne izlaske jer joj je to bilo cool. Drew je, pak, bila premalena da bi mogla shvatilti da izlasci s mamom do zore u tako ranoj dobi, a kasnije i u vlastitom aranžmanu, nisu dobra ideja. Danas, kad je i sama majka dviju kćeri, Olive i Frankie koje je dobila u bivšem braku s glumcem Willom Kopelmanom, ne pada joj na pamet voditi ih sa sobom na kasnonoćna događanja, a kamo li na tulume za odrasle.

image

Drew Barrymore sa kćerima Frankie i Olive

FELIPE RAMALES/SPLASH/PROFIMEDIA

Budući da je Drew Barrymore postala filmska zvijezda kao djevojčica (debitirala je u dječjem filmu "Altered States" s pet godina, a proslavila se dvije godine kasnije, u hitu "ET"), živjela je po svom, a njezina mama puštala je da radi što želi dokle god je imala kontrolu nad njezinim novcem.

image

Drew Barrymore na početku karijere 1984.

WARNER BROS COLLECTION/EVERETT/PROFIMEDIA

Budući da je odrasla gotovo bez nadzora i granica, na prvom odvikavaju od droge završila je u dobi od samo 13 godina. Pokušaj samoubojstva godinu kasnije vratio ju je na rehabilitaciju, a kad je i to završilo, u dobi od četrnaest godina zatražila je i dobila suglasnost suda da se odvoji od roditelja i živi sama. Tada su je pod svoje uzeli slavni pjevač David Crosby i njegova supruga Jane Dance. Da kojim slučajem nisu uskočili kao svojevrsna zamjena za roditelje, tko zna kako bi završila. Njena mama Jaid i otac John, također glumac, ponašali su se poput "sporednih likova" u zbrci zbog koje je glumica godinama odlazila na psihoterapiju.

image

Scena iz filma ‘ Mad Love‘ iz 1995.

TOUCHSTONE PICTURES/ENTERTAINMENT PICTURES/PROFIMEDIA

Mnogo godina kasnije, prisjećala se nelijepih uspomena iz djetinjstva u svom podcastu, a kao novi detalj u zbrkanoj obiteljskoj priči nedavno je istaknula pomirenje s majkom. Doznalo se i da je pomogla ocu kada mu je bilo najteže: podmirila je njegove bolničke troškove dok se borio s rakom, nedugo prije nego što je podlegao teškoj bolesti prije osamnaest godina. U razgovoru za People na čijoj je naslovnici predviđenoj za prvi tjedan u siječnju 2023., glumica kaže da će uvijek biti tu za svoju mamu ako i njoj bilo što zatreba.

"Uvijek ću je podržavati. Ne mogu okrenuti leđa osobi koja mi je dala život. Ne mogu ja to. To bi me jako povrijedilo. Ali naučila sam prepoznati situacije kad našem odnosu zaprijeti svađa. Tada kažem samoj sebi: ‘U redu, opet nam treba odmor‘. Imale smo puno takvih stanki u našim životima", izjavila je.

Na kraju sve samo ne uobičajene obiteljske priče, rekla je da se danas osjeća sigurnije u odnosu s majkom zbog granica koje je postavila. Lekcije koje je u tom odnosu naučila primijenila je i na partnerski odnos s bivšim suprugom s kojim ima korektan odnos jer je, što god ona mislila o njemu, ipak otac njezinih djevojčica.

image

S bivšim suprugom Willom Kopelmanom

PATSY LYNCH/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Što više vremena prolazi i što sam starija, to je manje toksičnog osjećaja i nelagode jer imamo kompliciran odnos. Pa ipak, u svojoj četrdesetosmoj godini ponekad se zapitam kad ću se prestati osjećati kao djevojčica koja je još uvijek toliko tužna jer nema blizak odnos sa svojom obitelji", zaključuje glumica.

Linker
26. travanj 2024 03:58