teška bolest

Slavna TV voditeljica na pregled kasnila šest mjeseci pa otkrila da boluje od karcinoma dojke

Nakon dijagnoze, svom zdravstvenom problemu odlučila je pristupiti i kao novinarka te sve detalje objavljivati na svojoj web stranici kako bi povodom mjeseca borbe protiv karcinoma dojke potaknula žene da odlaze na redovite mamografske preglede.

Slavna američka novinarka i TV voditeljica Katie Couric, povodom dolaska listopada, mjeseca borbe protiv raka dojke, odlučila je javno progovoriti o tom velikom zdravstvenom problemu iz vlastitog iskustva. Njoj je naime, rak dojke otkriven ove godine, kako je napisala: ‘‘Bio je 21. lipanj 2022., prvi dan ljeta, moja osma godišnjica braka i dan kada sam saznala da imam rak dojke.‘‘

Kada je nakon obavljene mamografije primila telefonski poziv u kojem su joj saopćili dijagnozu, odlučila se prema svojoj bolesti odnositi i kao novinarka kako bi svojim iskustvom pomogla drugim ženama, ali ih i potaknula da redovito odlaze na mamografske preglede.

"Ja sam na svoj redoviti pregled kasnila šest mjeseci i dočekalo me pravo iznenađnje kad sam saznala da ima rak dojke. Vjerujte mi, rana dijagnoza je ključna ako želite pobijediti ovu bolest. Zato sve pozivam da redovito obavljaju sve preglede," poručuje Couric.

image

Katie Couric sa suprugom Johnom Molnerom na dan dijagnoze slavila je osmu godišnjicu braka

MATT BARON/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Voditeljica emisije "Today Show" i "CBS Evening News" otkrila je da joj to neće biti prva borba s teškom bolesti. Naime, od raka crijeva preminuo joj je prvi suprug, a njezina sestra preminula je od karcinoma gušterače.

‘‘Iako o bolestima mojih najbližih znam sve, prvi put se susrećem s karcinomom dojke i to na vlastitoj koži. Ali i njega ću proučiti, boriti se i zdravlje ću ovaj put staviti na prvo mjesto, prvenstveno zbog svojih kćeri‘‘, rekla je novinarka koja ima i vlastitu produkcijsku kuću Katie Couric Media na čijim je stranicama i objavila da boluje od karcinoma dojke, a najavila je da će o svojoj bolesti i karcinomu dojke općenito više govoriti i u svom podcastu, pogotovo u narednim danima.

Linker
15. travanj 2024 20:27