apel premijeru

Slavni glazbenik pisao premijeru: ‘Kao dijete bio sam gladan jer smo bili siromašni‘

Britanski glazbenik uputio je otvoreno pismo britanskom premijeru sa zahtjevom da osigura financijska sredstva kako bi svako dijete u Velikoj Britaniji imalo besplatni školski obrok što danas nije slučaj.

Britanski glazbenik Zayn Malik na svojim društvenim mrežama objavio je pismo koje je uputio britanskom premijeru Rishiju Sunaku u kojem apelira da svakom djetetu u Velikoj Britaniji omogući besplatni školski obrok. Jer, kako je na kraju napisao, i sam je u toj dobi bio gladan i stigmatiziran, i dobro zna što siromašnoj djeci znači taj jedini topli obrok u danu.

"Niti jedno dijete ne bi trebalo trpjeti traumu i stigmu zbog gladi i siromaštva. Želimo da svako dijete raste zdravo i vodi produktivan život. Pozivam @10DowningStreet da proširi #FreeSchoolMeals na svako siromašno dijete u zemlji", napisao je uz kopiju pisma koje je i poštom uputio na najslavniju londonsku adresu.

Za pjevača koji dolazi iz siromašne radničke obitelji s četvero djece od oca rođenog Pakistanca i majke Engleskinje, ovaj problem je osoban jer je i sam odrastao u siromaštvu.

"Znam kakav je osjećaj te sramote, proživio sam to iz prve ruke. Dok sam odrastao u Bradfordu, živio sam od besplatnih školskih obroka. Osobno sam iskusio stigmu koja okružuje djecu koja nemaju što za jesti. Nadam se da ćemo ovim pismom moći osigurati da nijedno dijete više nikada ne mora iskusiti glad i stigmu jer moje iskustvo nije jedinstveno; to je situacija u kojoj se nažalost, trenutno nalaze mnoga djeca u Engleskoj", napisao je.

image

Zayn Malik i Gigi Hadid imaju dvogodišnju kćer Khai

BFA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Malik inzistira da premijer osigura novčanu pomoć vlade programu besplatnih obroka u školi i ta sredstva uvede u državni proračun. Malik, koji danas ima bogatstvo oko 60 milijuna funti, i sam je otac dvogodišnje djevojčice Khai koju je dobio u vezi sa supermodelom Gigi Hadid, a od kada je postao otac promijenili su mu se i životni prioriteti.

Njegova kći sigurno neće odrastati u siromaštvu, no njegove traume iz djetinjstva tjeraju ga da napravi nešto za bolje društvo u kojem bi sva djeca bila sretnija, a prvenstveno sita.

Linker
25. travanj 2024 09:42