PREKINUT KONCERT

‘Slomljenog sam srca‘: Sam Smith oglasio se nakon naprasno prekinutog koncerta

Nakon samo četiri pjesme u Manchesteru, Sam Smith je iznenada otkazao nastup, a obožavatelji ostali pred praznom pozornicom i ugašenim svjetlima.

AO Arena u Manchesteru u srijedu je trebala odjekivati pjesmama Sama Smitha u sklopu njegove turneje "Gloria", no on je iznenada, nakon samo četiri pjesme od predviđenih 21, prekinuo svoj koncert. Posljednja otpjevana pjesma bila je njegov hit iz 2017. godine, "Too Good at Goodbyes", nakon koje je publika nakratko pala u mrak, Sam otišao s pozornice, a putem zvučnika obavijestili su da Sam neće nastaviti koncert zbog vokalnih problema. Inače, Sam je i prethodno otkazao niz koncerata nakon što se razbolio od misteriozne bolesti, primjerice onaj u Resorts World Areni u Birminghamu koji je trebao biti u travnju i u OVO Hydro Areni u Glasgowu, oba su odgođena za ovaj mjesec.

Nedugo nakon silaska s pozornice u Manchesteru, Sam je uputio emotivnu ispriku svojim fanovima na društvenim mrežama: "Slomljenog sam srca, iskreno". Objasnio je i da se borio s virusom prije nekoliko tjedana, ali od tada su "putovali diljem Europe i imali nevjerojatne nastupe". Dodaje i da se na tonskoj probi osjećao dobro i bio uzbuđen što će pripremit "Manchesteru nevjerojatan show, s posebnim iznenađenjem na kraju", ali na samom koncertu "tijekom moje treće pjesme primijetio sam da nešto nije u redu s mojim glasom...Sišao sam s pozornice i pokušao sve da vratim glas u pogon, ali nije išlo."

image

Sam Smith nastupa u areni Ziggo Dome u Amsterdamu, 9. svibnja ove godine

PAUL BERGEN AFP

Ranije tijekom dana, Sam je najavljivao novu suradnju s Madonnom u kratkom isječku na Instagramu, pri čemu je zvijezda inzistirala da nastup neće završiti svojom uobičajenom izvedbom hita "Unholy", već sugerirajući da će debitirati s novom pjesmom. Nakon prekinutog koncerta, Samovi obožavatelji oglasili su se na Twitteru, jedni razočarani, "Ne, ne mogu vjerovati da su ljudi koji stoje iza nas putovali čak iz Kine kako bi vidjeli Sama Smitha, a oni su otkazali nakon četvrte pjesme, to mora biti najbrutalnija stvar ikada", a drugi tužni: "Koncert Sama Smitha počeo je NEVJEROJATNO, kao prasak za praskom, a onda je sve stalo", dok treći razumiju: "Nije umjetnik kriv kad su u pitanju zdravstveni problemi."

Sam je već prethodno kada je u potpunosti odgodio neke koncerte izjavio "Jako mi je važno da vam damo najbolju verziju Glorije. Ne želim da to doživite manje od toga", ali ovoga puta mislio je da će uspjeti te nije odgodio koncert, već prekinuo. No, odgođeni koncert koji je jučer trebao održati u Glasgowu nekoliko sati prije ga je ponovno otkazao, kao i ostatak svoje britanske turneje. Sam je otkrio da bi mogao pretrpjeti trajno oštećenje glasa ako ne ode na potpuno mirovanje glasnica. Obožavatelje su zatim brinule kupljene ulaznice, a iz organizacijskog tima kažu da će povrat novaca biti moguć na mjestu kupnje za sve odgođene koncerte, pa i ovaj prekinuti u Manchesteru.

Linker
18. travanj 2024 22:35