Kraj potrage

Službeno je potvrđeno! Pronađeni posmrtni ostaci pripadaju poznatom glumcu

Britanski glumac bio je strastveni planinar, a kako je točno umro znat će se kada budu gotovi rezultati testova.

Potvrđeno je, ljudski posmrtni ostaci pronađeni u kalifornijskim planinama pripadaju poznatom britanskom glumcu, 65-godišnjem Julianu Sandsu, koji je nestao tijekom planinarenja u siječnju. Ostatke su pronašli šetači u subotu, objavila je policija te se odmah pretpostavljalo da je riječ upravo o Sandsovom tijelu, koje je sada i službeno identificirano, objavio je BBC.

Glumac, najpoznatiji po ulozi u romantičnoj drami „Soba s pogledom” iz 1985. godine, nestao je još 13. siječnja tijekom nevremena u području Baldy Bowl na planinskom lancu San Gabriel gdje je planinario. Za njim su tragali sa zemlje i iz zraka, potrazi su se pridružili i volonteri, no otežale su je po život opasne oluje, vrlo niske temperature i prijetnja od lavina. Ostaci su pronađeni tijekom vikenda u području Mount Baldyja, izvijestio je odjel šerifa okruga San Bernardino, a kako je točno Sands umro još se ne zna, čekaju se rezultati testova.

image

Uloga koja ga je proslavila - s Helenom Bonham Carter u "Sobi s pogledom"

MERCHANT IVORY/GOLDCREST/KOBAL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Sands je bio strastveni planinar, a njegov prijatelj i partner u usponima na planine, Kevin Ryan, opisao ga je ranije kao „najnaprednijeg planinara kojeg poznaje”. Prošlog je tjedna glumčeva obitelj zahvalila kalifornijskim vlastima na naporima u potrazi, no svjesni da je kraj već došao objavili su kako i dalje drže Juliana u svojim srcima sa svijetlim sjećanjima na njega kao na divnog oca, supruga, istraživača, ljubitelja svijeta prirode i umjetnosti. Julianov brat Nick Sands izjavio je da je već rekao posljednje zbogom. „Pomirio sam se s činjenicom da ga više nema i tako se s tim nosim”, rekao je.

image

Julian Sands u filmu "Gotika" iz 1986. godine

MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Pokojni glumac poznat je i po ulozi ruskog terorista u televizijskoj seriji „24”, a fanovima se svidio i kao Supermanov otac u „Smallvilleu”. Prva Julianova supruga bila je Sarah Sands, urednica na BBC-ju, s kojom je imao jednog sina. S drugom suprugom, spisateljicom Evgenijom Citkowitz, upoznao ga je kolega John Malkovich. U tom je braku rođeno dvoje djece, a obitelj je živjela u Hollywoodu.

Linker
11. travanj 2024 06:24