Dvorske intrige

Stiže treća sezona serije ‘Velika‘ o najuspješnijoj ruskoj vladarici

Novi nastavci prikazuju se od 13.svibnja na HBO Max-u, a Katarina Velika ovaj put će se, na njoj svojstven način, posvetiti svom disfunkcionalnom braku.

Treća sezona satirične komične serije "Velika", odnosno "The Great", imat će premijeru 13. svibnja na HBO Max streaming platformi, kada u ponudu dolazi cijela sezona.

Za Oscar nominirani scenarist, Tony McNamara donosi antipovijesnu vožnju Rusijom 18. stoljeća koja krši sva žanrovska pravila. Serija "Velika" je satirična, komična drama o usponu Katarine Velike od autsajderice do kraljice s najduljom vladavinom u povijesti Rusije.

image

Elle Fanning tumači naslovnu ulogu

PRESS

Treća sezona prati Katarinu, čiju ulogu tumači Elle Fanning i kraljičinog supruga Petra, kojeg glumi Nicholas Hoult dok pokušavaju učiniti svoj brak funkcionalnim. Problem im stvaraju neki naizgled nepremostivi problemi: Katarina je pokušala ubiti Petra, a zatvorila je i sve njegove prijatelje. Povrh svega, Petar je na tankom ledu u svojoj ulozi "prvog muža" tako da se posvetio očinstvu, lovu i kulinarskim pothvatima. No, to ga ne zadovoljava. da nevolja bude veća, vizije njegovog pokojnog oca (Jason Isaacs) pune mu glavu vlastitim neuspjesima.

image

Kraljica Katarina imala je buran ljubavni život

HULU/CHRISTIAN BLACK

Za to vrijeme, Katarina Velika počinje stvarati ime i izvan granica. Inspirirana posjetom američkog ambasadora, organizira okupljanje na kojem seljaci, plemići i trgovci mogu dati svoj doprinos razvoju nove, bolje Rusije. Ona otkriva da čak i najbolji politički lideri ponekad moraju napraviti kompromise kako bi napredovali.

Kreator, scenarist i izvršni producent serije je Tony McNamara. Među izvršnim producentima još su i Macgowan, Mark Winemaker, Elle Fanning, Nicholas Hoult, Echo Lake’s Brittany Kahan Ward, Doug Mankoff, Andrew Spaulding, Thruline’s Ron West i Josh Kesselman.

Linker
14. travanj 2024 23:15