POLYGRAM-WORKING TITLE FILMS - ALBUM/ALBUM/PROFIMEDIA
budite kao dude!

Stvari iz kultnog filma ‘The Big Lebowski‘ koje je nosio Jeff Bridges idu na aukciju

Originalni smeđi ogrtač, majica i sunčane naočale koje je legendarni glumac nosio u kultnom filmu braće Coen moći će se kupiti na ekskluzivnoj aukciji koja počinje 14. prosinca.

Originalni smeđi ogrtač, majica i sunčane naočale koje je legendarni glumac nosio u kultnom filmu braće Coen moći će se kupiti na ekskluzivnoj aukciji koja počinje 14. prosinca.

Za fanove kultnog filma ‘‘The Big Lebowski‘‘ braće Coen iz 1998. godine, stiže prava poslastica. Naime, film ovih dana obillježava 25. obljetnicu. Idealan je to povod da se organizira aukcija na kojoj će se naći mnoštvo originalnih filmskih rekvizita i memorabilija među kojima će biti i svjetlosmeđi pleteni kućni ogrtač od flisa koji je Jeff Bridges nosio kao velika lijenčina Jeffrey ‘The Dude‘ Lebowski . U ponudi je i njegova prljavo bijela pamučna majica s v-izrezom, smeđe sunčane naočale kao i kugla za kuglanje koju je Bridges potpisao još na setu filma. Slavni glumac je potpisao i druge memorabilije uključujući čunjeve za kuglanje na koje je nacrtao crteže i ispisao obožavateljima omiljeni filmski citat - ‘Take it easy‘. U ponudi će biti i originalne slike scenarija koje je crtao J. Todd Anderson, inače stalni suradnik braće Coen. Svaka scena iscrtana je kistom, olovkom, perom i tušem na standardnom bond papiru.

image

Nezaboravan trio: Jeff Bridges, Steve Buscemi i John Goodman

POLYGRAM-WORKING TITLE FILMS - ALBUM/ALBUM/PROFIMEDIA

Na aukciji će se naći više od 250 predmeta, a prodavat će se od 14. do 17. prosinca uživo u Hollywoodu i online na stranicama JuliensLive.com, a dio prihoda otići će za kampanju No Kid Hungry organizacije Share Our Strength.

Osim Jeffa Bridgesa, koji ostvario nezaboravnu ulogu nezaposlenog kalifornijskog zabušanta kojeg zamijene za milijunaša istog imena, u filmu glume John Goodman i Steve Buscemi koji igraju njegove prijatelje te Julianne Moore, Tara Reid, David Huddleston, Philip Seymour Hoffman, Sam Elliott, Ben Gazzara...

Početkom godine, Jeffu Bridgesu Zlatni globus za životno djelo uručio je baš njegov najbolji ‘filmski‘ prijatelj John Goodman. Inače, ‘‘The Big Lebowski‘‘ nije prošao najbolje u kinima, no film kojeg su proslavili neobični likovi, nadrealne sekvence snova, nekonvencionalan dijalog i eklektični soundtrack poslije je osvojio kritiku i publiku koja ga je gledala na internetskim platformama te je dobio status prvog kultnog filma internetske ere. Obožavatelji su još davne 2002. u Louisvilleu u Kentuckyju pokrenuli Lebowski Fest koji se do danas organizira svake godine. A jedan od najvećih fanova, Oliver Benjamin, 2005. godine osnovao je religiju zvanu dudeizam, odnosno Crkvu frajera posljednjih dana, a koja je inspirirana svjetonazorom glavnoga lika.

Linker
28. travanj 2024 14:10