ZLATNI STUDIO

Teatar je njihov život: Linda Begonja, Doris Šarić-Kukuljica i Nives Ivanković

Uoči dodjele Zlatnog Studija, nagrade Jutarnjeg lista, nominirane u kategoriji najboljih kazališnih glumica otkrivaju nam koga smatraju najvećom konkurencijom i kakvi su im planovi u ovoj godini.

LINDA BEGONJA

Grušenjka u "Braći Karamazovima"

KAKO STE DOŽIVJELI NOMINACIJU ZA ZLATNI STUDIO?

- Iskreno, nisam ništa očekivala, ali često se nagradama i ovakvim nominacijama veselim kao malo dijete. To mi daje inspiraciju da ne odustanem od radosti igre i da ostanem slobodna u neograničenosti mišljenja na sceni. Kazališna umjetnost, a tako i gluma, uvijek su neka vrsta subjektivne kategorije u očima promatrača. Time mi i ovakve nominacije postaju još zanimljivije. Da parafraziram - čitav svijet i ljepota su u oku onoga koji gleda. Hvala cijenjenom žiriju i publici što su prepoznali djelić te neuhvatljive skliske ljepote.

KAMO ĆETE STAVITI STATUU AKO JE OSVOJITE, GDJE INAČE DRŽITE NAGRADE?

- Sačuvala sam samo dvije koje se zovu "Fabijan Šovagović". Identične su i prikazuju tog velikog glumca u njegovoj prepoznatljivoj pozi "Mislioca". Obično ih stavim jednu nasuprot druge, kao na sučeljavanju. Nekad i izmišljam tekst - što bi rekao jedan, a što drugi. Nisam baš neki kolekcionar svojih nagrada, ali ako mi se svidi izrada nagrade Zlatni Studio - i kojim slučajem je dobijem - pridružit će se na radnom stolu. "Zlatni" na sučeljavanju s "Fabijanima".

KOGA SMATRATE NAJVEĆOM KONKURENTICOM?

- Eni Jurišić i Matiju Cveka i njihovu pjesmu "Trebaš li me". Šalim se. Nije vam fer pitanje. Tako se radujem što ću vidjeti Doris i Nives tu večer da ću ih zagrliti i da ćemo zajedno uživati u dodjeli. S obje sam surađivala i neizmjerno ih volim i poštujem.

ŠTO SMATRATE NAJVEĆIM USPJEHOM U 2022.?

- Da nisam prestala voljeti život. Bila je teška godina.

KAKVI SU VAM PLANOVI I ŽELJE U OVOJ GODINI?

- Da imam što manje želja i da živim u sadašnjem trenutku jer taj jedino i postoji. Da se osvijestimo globalno i kolektivno na duhovnom polju - i da ovaj planet tako ostane na životu.

DORIS ŠARIĆ-KUKULJICA

Christine u "Svjetlo pada"

KAKO STE DOŽIVJELI NOMINACIJU ZA ZLATNI STUDIO?

- Lijepo je bilo saznati da je moj rad primijećen. Nominacija je priznanje ne samo za moj ulog već za ulog cijelog glumačkog ansambla i autorskog tima.

KAMO ĆETE STAVITI STATUU AKO JE OSVOJITE, GDJE INAČE DRŽITE NAGRADE?

- Bit će na nekoj polici među knjigama.

KOGA SMATRATE NAJVEĆOM KONKURENTICOM?

- Lica koja smo nas tri kreirale pripadaju različitim svjetovima i sasvim sigurno ne možemo govoriti o ikakvoj konkurenciji među njima, pa je ne osjećam ni među nama.

ŠTO SMATRATE NAJVEĆIM USPJEHOM U 2022.?

- Kao i svake godine - prihvaćanje života sa svim lijepim i ružnim što donosi.

KAKVI SU VAM PLANOVI I ŽELJE U OVOJ GODINI?

- Ništa ne planiram, bit će što će biti, a zdravlje i mir u duši želim sebi i svima oko sebe.

NIVES IVANKOVIĆ

Kalonika u "LizistRATi"

KAKO STE DOŽIVJELI NOMINACIJU ZA ZLATNI STUDIO?

- Sretna sam i ugodno iznenađena. Ova nominacija mi je posebno vrijedna i draga zato što je to viđenje i priznanje publike. Stoga ovim putem zahvaljujem svima koji su glasali i čestitam svim nominiranim kolegicama i kolegama. Biti glumački "živ" i dati sve od sebe kroz svoje glumačke kreacije rezultira ljubavlju zbog koje glumac živi, a to je publika.

KAMO ĆETE STAVITI STATUU AKO JE OSVOJITE, GDJE INAČE DRŽITE NAGRADE?

- U svojoj biblioteci u dnevnom boravku, zajedno s ostalim nagradama.

KOGA SMATRATE NAJVEĆOM KONKURENTICOM?

- Kada dođete u finale i odabrani ste među tri najbolje kreacije, to je već nagrada i presudit će nijanse. Svi koji su ušli u finale ovako prestižne nagrade su pobjednici.

ŠTO SMATRATE NAJVEĆIM USPJEHOM U 2022.?

- Poslovno užitak rada upravo na ulozi Kalonike u predstavi "LizistRATa" redatelja Paola Magellija i nevjerojatan događaj da sam za ulogu ravnateljice Vedrane u filmu "Zbornica" redateljice Sonje Torakić u dva mjeseca dobila četiri nagrade: Zlatnu arenu u Puli, Zlatnu mimozu na regionalnom festivalu u Herceg Novom, Srebrnog Oriona na filmskom festivalu u Vinkovcima i Stablo ljubavi na filmskom festivalu u Mostaru. Privatno je godina bila turbulentna tako da usprkos svim problemima koje život nosi nisam posustala i to smatram najvećim uspjehom.

KAKVI SU VAM PLANOVI I ŽELJE U OVOJ GODINI?

- U mojim godinama planova nema. Život se nekako odvija filmskom brzinom tako da se ne usudim ništa planirati, a želja ima. Privatno svima želim zdravlje, a na poslovnom planu suradnju s velikim redateljima i uloge u kojima mogu dati svu svoju zrelost i iskustvo. Mislim da smo mi glumci jedino i istinski sretni kada radimo bez obzira na to je li u pitanju teatar, televizija ili film.


GLASAJTE ZA SVOJE FAVORITE OVDJE

image
Zlatni Studio
Linker
16. ožujak 2023 13:30