CHRIS TUITE/IMAGESPACE/SHUTTERSTOCK
NIŽU SE OPTUŽBE

Teške optužbe za pjevačicu: Bivše plesačice tuže popularnu Lizzo

Nakon što su uz vrijeđanje i omalovažavanje otpuštene, plesačice su odlučile iznijeti istinu o odnosu pjevačice prema zaposlenicima.

Nakon što su uz vrijeđanje i omalovažavanje otpuštene, plesačice su odlučile iznijeti istinu o odnosu pjevačice prema zaposlenicima.

Tri plesačice podigle su tužbu protiv američke pjevačice Lizzo zbog seksualnog uznemiravanja i loših radnih uvjeta. Kako kažu plesačice Arianna Davis, Crystal William i Noelle Rodriguez, pjevačica ih je prisilila da diraju golu plesačicu u striptiz klubu u Amsterdamu, a često im je prigovarala zbog težine. Osim toga u optužnici stoji da ih je Lizzo poticala na seksualne radnje s voćem.

image
CHRIS TUITE/IMAGESPACE/SHUTTERSTOCK

"Zapanjujući načini na koji su Lizzo i njezin menadžerski tim postupali sa svojim izvođačima u suprotnosti su sa svime što Lizzo javno zastupa”, izjavio je odvjetnik triju plesačica. “Privatno posramljuje svoje plesače i ponižava ih na način koji ne samo da je nezakonit već i demoralizirajući”, nastavio je.

Arianna Davis otpuštena je zbog snimanja plesne probe koju je tvrdi snimala zbog ozljede oka zbog koje nije dobro vidjela. U tužbi stoji da je Lizzo nakon saznanja da je netko snimao probu izgubila svu kontrolu te vrijeđala i obasipala psovkama sve plesače dok netko nije priznao. Kada je priznala, Davis je omalovažavana te otpuštena.

image
CHRIS TUITE/IMAGESPACE/SHUTTERSTOCK

Lizzo je navodno također tvrdila da se plesači opijaju prije nastupa nakon čega ih je natjerala na dvanaestosatnu probu kao kaznu. Ubrzo su preostale dvije plesačice javno otpuštene i posramljene.

No optužbama ovdje nije kraj. Naime voditeljica plesne skupine, Shirlene Quigley također je optužena za seksualno uznemiravanje i javno dijeljenje seksualnih fantazija te raspravljanje o seksu prije braka. Prema optužbama, pjevačica i njezin tim bili su upoznati s uznemiravanjima koje su trpjeli plesači, ali nisu poduzeli pravne postupke kako bi zaštitili svoje zaposlenike. Trima plesačicama pridružile su se i druge bivše zaposlenice Lizzinog kreativnog tima koje tvrde da su imale slično iskustvo s popularnom pjevačicom, ali istaknule da nisu dio ove tužbe.

Linker
27. travanj 2024 06:55