Posljednji album

The Weeknd spreman za novo poglavlje: ‘Želim se riješiti The Weeknda‘

Glazbenik Abel Tesfaye od 2009. godine nastupa pod alter egom The Weeknd, pod kojim se globalno proslavio i postao jedan od najboljih R&B izvođača današnjice.

The Weeknd više ne želi biti The Weeknd, izjavio je glazbenik u intervjuu za W Magazine povodom izlaska kontroverzne serije "The Idol" koja uskoro dolazi na HBO. U seriji je glazbenik preuzeo glavnu ulogu te je jedan od producenata, a na traileru za prvu sezonu potpisan je svojim imenom Abel "The Weeknd" Tesfaye.

The Weeknd je od 2009. godine kada se predstavio svjetskoj sceni osvojio četiri Grammy nagrade i s nekoliko hit albuma je poharao glazbene ljestvice. Sada je najavio posljednji album koji će objaviti pod alter-egom The Weeknd: "Album na kojem trenutno radim vjerojatno je zadnje što ćete čuti od The Weeknda. Moram to učiniti, mislim da sam pod ovim imenom rekao i napravio sve što sam imao", komentirao je glazbenik i rekao da će i nakon promjene imena nastaviti stvarati glazbu.

"Možda ću producirati glazbu kao Weeknd, možda kao Abel. U svakom slučaju, želim ubiti The Weeknda, i sigurno hoću, s vremenom. Svakako se trudim skinuti tu kožu sa sebe i ponovno se roditi", rekao je kanadski tekstopisac koji će, čini se, kreativnu snagu između ostalog usmjeriti prema televiziji i filmu, a HBO serija "The Idol" prvi je korak prema tome. Očekivanja su velika, no i kritike su se već nanizale.

"Film i TV predstavljaju za mene novi kreativni mišić. Glazbu ne objavljujem dok ne smatram da je savršena, ne vidim zašto bi i ovo bilo drugačije", izjavio je za W Magazine. Podsjetimo, u seriji "The Idol" utjelovio je kontroverznog vlasnika kluba u Los Angelesu koji je i vođa mračnog kulta, a uz njega glavnu ulogu ima Lily Rose Depp, kao mlada glazbenica koja se u potrazi za uspjehom spetlja s vlasnikom noćnog kluba. Priča je opisana "najljigavijom ljubavnom pričom svih vremena", no i prije emitiranja prvih epizoda, dočekana je na nož, u prvom redu zbog glamuriziranja nasilja i seksualnog iskorištavanja u industriji Hollywooda, kao i zbog mizoginih poteza redatelja - The Weekenda i Sama Levinsona, koji su se založili za upitne kreativne izmjene u scenariju.

The Weeknd je i do sada mudro radio na promociji svojih albuma pa je i odluka o promjeni imena možda dio promišljenog PR plana. Prije lansiranja albuma "After Hours" iz 2020., a u kojem tematizira probleme ovisnosti, ličnosti i ljubavnih problema, The Weeknd se u javnosti pojavljivao sa zavojima na glavi, a zatim i krvave glave te lica izobličenog protetikom. Bio je to njegov komentar na trulu holivudsku scenu čije su vrijednosti izobličene. U istom izdanju vidjeli smo ga i u spotovima za pjesme s albuma - koje ciklično prikazuju njegovo stanje uma.

Linker
25. travanj 2024 11:19