OPTUŽBA

Umjesto ostvarenja snova, trauma: Glazbenica optužila Jasona Derula za uznemiravanje

Glazbenik poznat po hitovima "In my head" i "Whatcha say" optužen je za seksualno uznemiravanje od strane svoje suradnice.

Glazbenika Jasona Derula za seksualno uznemiravanje tužila je glazbenica Emaza Gibson s kojom je radio na albumu "Future History". Gibson je podnijela optužnicu ranije u četvrtak u Los Angelesu, navodeći da se radi o seksualnom uznemiravanju, kršenju ugovora te zastrašivanju i nasilju. Derulov tim za odnose javnošću za People magazin u izjavi za medije negirao je optužbe, a priopćenje navodi da su optužbe lažne i štetne. "Protivim se svim oblicima uznemiravanja i ostajem predan podršci ljudima koji ostvaruju svoje snove, stoga sam duboko uvrijeđen ovim klevetničkim optužbama", stoji u priopćenju reperovog tima.

image

Emaza Gibson

PLANET PHOTOS/PLANET/PROFIMEDIA PLANET PHOTOS/PLANET/PROFIMEDIA

U tužbi se navodi kako je Derulo vršio prisilu nad glazbenicom te imao izljeve bijesa. Pjevač je kontaktirao Gibson u kolovozu 2021. godine kako bi potpisala partnerstvo s diskografskom kućom Atlantic s kojom surađuje. Ona u tužbi navodi kako joj je bio obećan proračun za financiranje mixtapea za Atlantic u roku od četiri mjeseca te singl s Delurom. U studenome 2021. počeli su sa snimanjem njezinog albuma "Future History", kada je krenulo uznemiravanje i zastrašivanje. Naime, Gibson tvrdi kako joj je reper rekao da za uspjeh u glazbenoj industriji mora sudjelovati u "kozjoj koži i ribljim ljuskama", što je haićanska referenca za vođenje seksualnih rituala. U tužbi se objašnjava kako je Gibson to protumačila kao zahtjev za seksualnim odnosom u zamjenu za uspjeh u karijeri.

Istaknula je kako ju je u tom periodu Derulo zvao na večere i izlaske s njim, ali bi ih ona uvijek odbila jer je željela da njihov odnos bude isključivo profesionalan. Navela je da ju je tjerao da pije alkohol s njim tijekom kasnih noćnih snimanja, obećavajući joj da će platiti njezine vožnje Uberom do kuće, unatoč tome što bi mu ona objašnjavala da ne pije. Ipak, na kraju kaže da je popustila i popila piće s njim u rujnu 2021. godine, nakon čega je shvatila da joj je piće prejako i odbila nastaviti piti, nakon čega je on bijesno povukao svoju ponudu da će joj osigurati prijevoz.

Dva mjeseca kasnije Gibson i Derulo su se sastali u Atlanticu kako bi razgovarali o njezinoj karijeri, nakon čega je ona tražila od svoje majke, Sandre Bales da je predstavlja na sastancima jer je bila zabrinuta za vlastitu sigurnost. Atlantic i Derulo nisu odgovarali na njezine poruke sve do lipnja 2022. godine, kada je Derulo pristao na sastanak u svom domu u Malibuu, nakon čega su nastavili snimati. Ipak, nakon što su ona i njezina majka kasnile na snimanje zbog prometnih gužvi, Derulo je pobijesnio i bio neugodan prema njoj. Derao se govoreći: "Ne znam što misliš tko si ti! Trebala si biti ovdje prije mene. Moraš bolje planirati". Nakon što se smirio, pokušao ju je zagrliti, ali je onda odbila i otišla u toalet.

U rujnu iste godine obaviještena je da je njezino partnerstvo s Atlanticom prekinuto. "Ovo je poražavajuće za mene, ovo je nešto što sam željela raditi otkako sam bila djevojčica. Jason je bio jedan od mojih omiljenih izvođača na pop sceni", kazala je umjetnica za Rolling Stone. Tvrdi da sada pati od posttraumatskog poremećaja.

Linker
24. travanj 2024 10:42