Prošlogodišnji Trag u beskraju, koncert u znak sjecanja na Olivera Dragojevica

 ANDJELA ŠćEPANOVIC CROPIX
Tužna obljetnica

Večeras se u Veloj Luci pjeva u čast Olivera Dragojevića

Koncert ‘Trag u beskraju‘ iznova podsjeća koliko nam nedostaje pjevač neponovljivog glasa, a na njega će nas posjetiti njegove kolege i prijatelji na pontonu u Veloj Luci, među njima bit će i velika Meri Cetinić

Riječi svima znane Oliverove pjesme "Trag u beskraju" večeras će se, pet godina poslije odlaska pjevača čiji nas je glas dirao u dušu, pronijeti Velom Lukom. Svatko će na svoj način povezati glazbenu legendu sa stihom iz pjesme čiji je naslov postao poziv na godišnje okupljanje njemu u čast, u mjestu u kojem je odrastao, i prisjetiti se njegovih neponovljivih nastupa. Netko će dići čašu s gustim, crnim korčulanskim vinom i pogledati prema moru koje je obožavao i gdje je bio najsretniji tijekom ljetnih mjeseci, kada je bio na svojem brodu i uglavnom nije nastupao, a drugi će pjevati i sjećati se kako je bilo kada je on dolazio na binu, pogledao prema publici i započeo s čarolijom kakvu je samo on umio dočarati.

Uoči večerašnjeg koncerta "Trag u beskraju" na trajektu iz Splita prema Veloj Luci ovog su se tjedna pjevale gotovo sve Oliverove pjesme, a predstavljena je i knjiga nota "Oliver i Zdenko – Pjesmarica" s devet najljepših pjesama skladatelja Zdenka Runjića koje je pjevao glazbenik neponovljivog glasa.

image

Glazbena legenda Oliver Dragojevic

ANTE ČIZMIć CROPIX

Danas je na pontonu u Veloj Luci održana emotivna, generalna proba glazbenog putovanja u Oliverov svijet, a među brojnim kolegama i prijateljima koji će mi večeras odati počast su njegovi "Dupini", klapa "Šufit", Danijela Martinović, Goran Karan, Natali Dizdar, Marko Tolja te novozelandska senzacija "The Shades" te mnogi drugi. Posebno mjesto rezervirano je za glazbenu divu Meri Cetinić: ponesena sjećanjima, na probi je pjevala zatvorenih očiju. Poslije dužeg izbivanja s glazbene scene, otpjevala je pjesmu "Najlipše te jubi oni što te gubi".

image

Vela Luka pjeva Oliveru u čast

ANDJELA ŠćEPANOVIC CROPIX

O tome koliko je Oliver i danas voljen najbolje svjedoči podatak kako je na službenom kanalu Olivera Dragojevića i Croatia Recordsa sa stotinjak studijskih te live verzija njegovih pjesama, uvjerljivo najpopularnija "Cesarica" iz davne 1993. godine. Otkako je prije 11 godina stavljena na YouTube, prikupila je 45 milijuna pregleda. Na drugom mjestu je njegova pjesma „Kad mi dođeš ti s 35 milijuna pregleda dok Oliverov duet „Nije htjela” s Kemalom Montenom ima 30 milijuna pregleda. Što još reći nego da nedostaje: glazbena scena nije ista otkako ga nema.

Linker
22. travanj 2024 19:26