Ministar Vili Beroš gostovao je u hit podcastu
 Screenshot
Ministar u ležernom izdanju

Vili Beroš sasvim osobno! Progovorio o djetinjstvu, obiteljskoj mezimici i slikama koje ga i danas muče

Ministar zdravstva ima besprijekoran javni imidž, a dijelom je tome razlog i njegova ležerna strana. Ovog puta pokazao ju je tijekom gostovanja u BizCasting podcastu.

"Djed je imao dobro, staro dalmatinsko ime Vicko po latinskoj riječi za pobjedu, no u američkim dokumentima pisalo mu je William. U vrijeme kad sam se ja rodio, valjda je to bilo moderno pa su me roditelji nazvali Vili", ispričao je omiljeni ministar zdravstva Vili Beroš gostujući u BizCasting podcastu.

Bio sam i ostao štreber. Ne mogu od toga pobjeći.

Ovaj ugledni neurokirurg oduvijek je bio besprijekoran đak. "Moram biti potpuno iskren i reći da kao dijete ne možete znati što želite biti jednog dana, no jedna moja teta odigrala je veliku ulogu u tome. Neurokirurgija me kasnije privukla jer je to nešto što mogu raditi s rukama. Volim brzo odlučivati, a pritom i upotrebljavati ruke, ispala je ta moja odluka pun pogodak i da opet biram, isto bih napravio", rekao je Beroš.

Screenshot
Ministar zdravstva raspričao se i na temu obitelji, djetinjstva, odabira kompleksnog zanimanja

Tijekom intervjua dotaknuo se situacije s koronavirusom pa je istaknuo da je situacijom zadovoljan te da je ona trenutno odlična. Metodom 'plesa i čekića' plesat ćemo, ipak, još dugo. "Ne znam hoćete li mi vjerovati, dan danas se nekada probudim sa slikom bezimenih lijesova iz Bergama", ispričao je ministar, priznavši da ga je ta slika proganjala kada je epidemija bila na svom početku.

Najlakše je biti general iza bitke.

Vrlo je brzo sa svojim suradnicima postao svjestan da će zaraza kad tad iz Italije stići u Hrvatsku, i da takav scenarij ne smijemo dopustiti. "Kada je bolest stigla u Italiju, bili smo već potpuno svjesni da moramo adekvatno odgovoriti, obrana se planirala, a s kolegama iz Italije smo komunicirali, maksimalno učili na njihovim greškama i u hodu postavljali obranu", sjeća se Beroš.

Zdravstveni sustav u zemlji ocjenjuje odličnim, no uz prostor za poboljšanja. Kritike da smo mogli krenuti putem švedskog modela, ministar smatra neutemeljenima. "Osobno bih između našeg i švedskog modela uvijek odabrao naš, nema dileme. Čitao sam da su čak promišljali o tome da starije ljude ne stavljaju na respiratore, to je nama neprihvatljivo".

Uzeo predah od krize zbog koronavirusa: Ministar Vili Beroš uživao sa suprugom Jasminkom u večeri punoj plesa

Odbacio je Vili Beroš i teorije zavjere o povezanosti 5G mreže i koronavirusa. "Cijeli život vjerujem u znanost i ono što je dokazano, teorije zavjere uvijek postoje, nekad su i zanimljive, no kada počnu ugrožavati zdravlje i sigurnost ljudi, onda je to kontraproduktivno. Zbilja ne znam što misliti o nekome tko ne vjeruje u cjepivo", dodao je ministar i rekao da će se cjepivo za koronavirus pronaći znatno brže negoli ono za ostale bolesti.

Lijecnicki bal / Hotel Esplanade / Zagreb 29.02.2020. / foto: Maja Jurovic / ministar zdravstva Vili Beros i supruga Jasminka
Maja Jurović / Hanza Media
Ministar Vili Beroš sa suprugom Jasminkom već dugo uživa u skladnoj obiteljskoj priči

Obiteljska ljubimica pati od gastritisa, a obitelj Beroš sve od sebe daje da joj pomogne

Tijekom zabavnih minuta podcasta, Beroš je na primjeru makete mozga održao malo predavanje iz neurokirurgije, a za kraj otkrio još neke zanimljive detalje iz osobnog života. Poznato je da je ovaj Dalmatinac strastveni Hajdukovac, pa ne čudi što je bio prisutan i kultnoj utakmici Hajduka i Crvene Zvezde, a tijekom koje je objavljeno da je preminuo Josip Broz Tito. "Bio je organiziran transfer hidrogliserom od Jelse do Splita. Brzo smo se po završetku utakmice vratili", prisjetio se ministar zdravstva.

Ekskluzivno: Supruga junaka nacije otkriva čime ju je ministar osvojio i što najviše kod njega voli

Otkrio je i da obožava svoju maltezericu Kinu, koja nažalost, pati od gastritisa. "Stara je, jede samo svoju hranu, no nažalost, pati od gastritisa", otkrio je Beroš i dodao da je njegova ljubimica otpočetka neobična - pa i po tome što je kao jako mala već imala klempavo uho. Dodatno je zbog toga cijeloj obitelji prirasla srcu i s njom su se sretno vratili kući.

Čitajte i:

Ministar Marić kakvog niste znali: 'Cijeli život živim sa ženama, ali ih još uvijek ne razumijem'

Lana Klingor Mihić o najtežim danima: 'Znala sam preroštati cijeli stan i pronaći 12 kuna'

Dino Rađa o Divcu, novcu i životu u Zagrebu: 'Korona nam ne prilazi blizu, boji se Viktorije'

Linker
12. travanj 2024 19:20