Kristen Stewart s Jodie Foster i njezinom suprugom, Alexandrom Hedison

 STEPHEN LOVEKIN/SHUTTERSTOCK FOR SUNDANCE STEPHEN LOVEKIN/SHUTTERSTOCK FOR SUNDANCE
U Park Cityju

Započeo Sundance festival: Zvijezde večeri bile su Kristen Stewart i njezina slavna filmska majka

Zvijezde Kristen Stewart, koja na festival dolazi s dva filma, i njezina filmska majka, dvostruka dobitnica Oscara, Jodie Foster, dominirale su na gala večeri kojom je otvorena filmska smotra.

Zvijezde Kristen Stewart, koja na festival dolazi s dva filma, i njezina filmska majka, dvostruka dobitnica Oscara, Jodie Foster, dominirale su na gala večeri kojom je otvorena filmska smotra.

Najveća svečanost neovisnih filmskih projekata otvorena je 18. siječnja na gala večeri u Park Cityju, na kojoj su se ovaj put okupila značajna holivudska imena: glumci Jodie Foster, Kristen Stewart, Robert Downey Jr. te nezaboravna Jennifer Gray, zvijezda "Prljavog plesa". Počast okrugloj obljetnici festivala odali su na gala večeri i redatelji Christopher Nolan te Darren Aronofsky. Očekuje se dolazak osnivača Sundancea, Roberta Redforda, prema čijem liku iz westerna "Butch Cassidy i Sundance Kid", filmska smotra dobila ime.

Ovogodišnji program može se pohvaliti vrlo primamljivim, raznolikim izborom za filmoljupce od 53 kratka, 35 dokumentarnih i čak 83 igrana filma u različitim natjecateljskim kategorijama, javlja Deadline. Projekcije će trajati do 28. siječnja, dok će dva dana ranije, 26. siječnja, u kultnom kazalištu Ray u Park City, biti dodijeljene nagrade žirija i publike.

image

Christopher Nolan i Robert Downey Jr. na otvaranju filmskog festivala

STEPHEN LOVEKIN/SHUTTERSTOCK FOR SUNDANCE

No, to ne znači da već na samom početku festivala nisu dodijeljena značajna priznanja. Tako je holivudska glumica Kristen Stewart koja godinama dolazi na tu filmsku smotru, primila nagradu Visionary Sundance Film Festivala. Odjevena u Chanelov komplet, 33-godišnja modna ikona donijela je na događanje dašak holivudskog glamura.

image

Kristen Stewart s Jodie Foster i njezinom suprugom, Alexandrom Hedison

STEPHEN LOVEKIN/SHUTTERSTOCK FOR SUNDANCE STEPHEN LOVEKIN/SHUTTERSTOCK FOR SUNDANCE

"Stvarno volim ovaj festival. Ovdje sam prvi put došla prije 20 godina. Jedva sam mogla govoriti od treme, kada mi se netko obratio. Tu sam dobila svoj prvi par Ugg čizama i otkrila zbilja cool mjesto. Već sam tada znala da na ovom mjestu možete čuti da vam ljudi govore: ‘Da, može‘, u svijetu u kojem dominira riječ ‘ne‘. Znala sam da sam na pravom mjestu”, rekla je nagrađena glumica. Na festival stiže s dva filma, kriminalističkim trilerom "Rose Glass Love Lives Bleeding", koji u kina stiže u ožujku ove godine i postapokaliptičnom crnohumornom ljubavnom pričom "Love Me", dugometražnim prvijencem tandema scenarista i redatelja Sama i Andyja Zuchera.

image

Pat Mitchell i Mary Robinson

MICHAEL HURCOMB/SHUTTERSTOCK FOR SUNDANCE

Zvijezda filma "Spencer" susrela se na gala večeri s Jodie Foster, svojom "majkom" u filmu "Panic Room" iz 2002. i dvostrukom dobitnicom Oscara, što je popratio emotivan zagrljaj, piše The Hollywood Reporter.

Prvog dana festivala, redatelj Christopher Nolan dobio je nagradu "Sundance Institute Trailblazer", a južnokorejsko-kanadska redateljica Celine Song i čileanska filmska producentica i režiserka Maite Alberdi, dobitnice su nagrade Vanguard. Počasna gošća, bivša predsjednica Irske, Mary Robinson, uručila je legendarnoj američkoj poslovnoj ženi, Pat Mitchell (bivšoj izvršnoj direktorici u CNN-u te u Public Broadcasting Serviceu), nagradu Vanguard za filantropiju.

image

Holivudski glumac Pedro Pascal na Sundanceu je zbog premijere filma ‘Freaky Tales‘

DIA DIPASUPIL GETTY IMAGES VIA AFP

Treba dodati i to da na Sundanceu vrijedi poseban dress code. Prije početka smotre, američki modni blogeri savjetuju pratitelje što ponijeti i kako se pripremiti za događanja na kojima je poželjno doći ležerno odjeven. Ukratko, štikle nisu obavezne, kao ni lagane, dekoltirane večernje haljine i nakit optočen dijamantima. Prema lifestyle portalu Insert Happy, nose se zimske outdoor jakne brendova Patagonia, The North Face, Columbia, Arc‘teryx i Marmot. Poželjni su flisevi i slojevito odijevanje, a kad je riječ o obući, nezaobilazne Uggsice, čizme s potplatima koji sprječavaju (neželjeno) klizanje po ledu, pa i planinarske cipele. S druge strane, Sundance je sjajna prilika da se zvijezde odmore od nošenja formalne odjeće. Iskoristio ju je holivudski glumac Pedro Pascal koji je s kolegama Jayem Ellisom i Jackom Championom, kantautoricom i pjevačicom Normani Kordei Hamilton, kanadskim glumcem i glazbenikom Keirom Gilchristom bio na premijeri zajedničkog filma "Freaky Tales" čija je suredateljica Anna Boden. Već je premijerno prikazan film "Thelma Post" čija je zvijezda vremešna June Squibb (94), jedna od najstarijih američkih aktivnih glumica.

Linker
27. travanj 2024 20:03