MATT CROSSICK/PA IMAGES/PROFIMEDIA
Mega zvijezda

Znate li koliko je Harry Styles zaradio posljednjom turnejom?

Britanski izvođač u posljednja 23 mjeseca odradio je čak 169 nastupa i tako postao jedan od najboljih glazbenika u povijesti.

Britanski izvođač u posljednja 23 mjeseca odradio je čak 169 nastupa i tako postao jedan od najboljih glazbenika u povijesti.

Fenomen Harryja Stylesa snažan je kroz sve ove godine, otkako je izašao iz teen sastava One Direction i postao samostalan izvođač. Harry se posljednje dvije godine nalazi na turneji imena "Love on Tour", a posljednji koncert održao je u Italiji. Mjeseci provedeni ispred punih dvorana i arena itekako su se isplatili jer je 29-godišnji glazbenik u posljednja 24 mjeseca zaradio oko nevjerojatnih 530 milijuna eura, čime je njegova turneja dospjela na popis top 10 najboljih svih vremena.

Našao se na četvrtom mjestu ljestvice Billboard Boxscore, a ispred njega se nalazi U2, Ed Sheeran s turnejom koja je trajala od 2017.-2019. godine te Elton John koji drži prvo mjesto s turnejom kojom je zaradio nevjerojatnih 900 milijuna eura. Elton John održao je 330 koncerata, a Harry Styles 169, a oko 4,7 milijuna obožavatelja slušalo je njegove nastupe uživo. Na ovom popisu nalaze se i Guns N‘ Roses, Coldplay i The Rolling Stones.

Ove godine na turnejama su velike glazbenice poput Beyonce i Taylor Swift pa će se stanje na listi najvećih sigurno promijeniti - već se očekuje da će Taylor postati prvi izvođačica čija zarada od turneje premašuje milijardu dolara. Po koncertu, pop zvijezda zarađuje oko 13 milijuna dolara! Za njezinim koncertima vlada velika pomama, a na već objavljene datume Taylor stalno nadodaje i nove. No, treba imati na umu da ovolikoj zaradi pridonosi činjenica da su karte uvelike skuplje nego prije pet ili deset godina, kada je primjerice nastupao Ed Sheeran.

Prosječna cijena za koncert Taylor Swift sada iznosi oko 250 dolara, dok su prije samo pet godina jedine izvođačice koje su premašile iznos od 200 dolara po karti bile Spears i Celine Dion. NI Beyonce ne štedi obožavatelje visokim cijenama ulaznica pa se na kraju njezine turneje koja je krenula u svibnju ove godine očekuje još veća zarada od one koju će imati Taylor - čak 2,4 milijarde dolara.

Linker
28. travanj 2024 22:49