Susret s onostranim

Znate li što je zajedničko Matthewu McConaugheyju, Lily Collins i Heleni Bonham Carter?

Zbog Noći vještica, poznati se prisjećaju situacija u kojima se paranormalno iskustvo sa seta pretočilo u stvarnost, a oni ni danas nisu sigurni što im se, zapravo, dogodilo.

Čini se da dodir s onostranim nije rezerviran samo za filmski ili televizijski set: razumom teško objašnjive situacije glumačkim zvijezdama događale su se u svakodnevici. Povodom Noći vještica (Halloween), odlučili su progovoriti o vlastitim paranormalnim iskustvima nadajući se da im se u ozračju najjezovitijeg, ujedno i jednog od najzabavnijih dana u godini, nitko neće slatko nasmijati.

Supruga Ozzyja Osbournea, pjevača engleskog heavy metal benda Black Sabbath, Sharon Osbourne, prošle godine odlučila je otići u lov na duhove sa sinom Jackom. Mislili su se zafrkavati u navodno ukletom hotelu Glen Tavern u Santa Pauli, u Kaliforniji, na snimanju priloga za Jacka, voditelja emisije "Noć terora" na Travel Channelu. Zezancija na temu remek-djela Stanleyja Kubricka "Isijavanje" (radnja se zbiva u hotelu u planini) bila je na vrhuncu kada je Jackova ekipa u zdanju pred kraj snimanja predložila Sharon Osbourne otići u sobu s navodno "zlim entitetom". Trebala je duhu pred upaljenom kamerom postaviti nekoliko pitanja.

"Dogodilo se nešto čudno. Ne mogu objasniti što", rekao je Jack Osbourne za "Entertainment Tonight". Njegova mama u jednom trenutku prestala je reagirati na sve oko sebe, puls joj se usporio, disanje joj je postalo plitko. Odveli su je u bolnicu gdje su pretrage potvrdile da je odličnog zdravlja.

"Jesmo li pustili taj dio u emisiju? Naravno! Brzo se oporavila, za dva dana već je bila u božićnom shoppingu", izjavio je Jack Osbourne.

Holivudska zvijezda Matthew McConaughey tijekom promo-turneje za film "Ghosts of Girlfriends Past", romantične komedije koju je 2009. snimio s Jennifer Garner, ispričao je u razgovoru s novinarima da je njegov tadašnji holivudski dom opsjedao duh koji se zove Madame Bleu.

"Nisam konzumirao ništa što bi utjecalo na moju svijest, ali ona je bila tamo. Nije toliko sretna, nije se činilo da joj je zabavno motati se uokolo niti je meni bilo zabavno imati ju u svojoj kući. Nisam se dao smesti, nastavio sam živjeti tamo i ostao na svome", ispričao je.

Rekao je da je u jednom trenutku otvorio vrata sobe koju je Madame Bleu opsjedala i rekao joj: "Možeš bučiti koliko god želiš, ali ja ne idem nigdje". Kad je imao goste i čuli bi neobične zvukove, rekli bi mu da ima duha u kući, a glumac bi lakonski odvratio: "Znam, znam". S vremenom se energija u toj sobi promijenila. Nitko se nije osjećao nelagodno, a glumac nije siguran u to što se desilo. Nakon što joj se usprotivio, Madame Bleu više nije bilo.

Dok se pripremala za ulogu princeze Margaret u Netflixovoj seriji "Kruna", engleska glumica Helena Bonham Carter imala je neobjašnjivo iskustvo. Zvijezda mračnog fantasy filma "Dark Shadow" čiji je redatelj njen bivši parter Tim Burton, rekla je britanskom voditelju talk-showa Grahamu Nortonu da je razgovarala s prijateljem vidovnjakom kada ju je u jednom trenu prekinuo rekao: "Margaret je ovdje. Znači li ti to išta?"

Objasnila mu je da su joj ponudili glumiti princezu, ali još nije pristala. Prijatelja je zamolila da duha duh princeze upita bili joj smetalo da ju glumi u seriji, prenosi Fox News.

"Više mi se sviđaš... Mogla bi ispasti boljom od one druge..." prepričala je glumica u showu. Kada se nakon toga pripremala za tu ulogu, razgovarala je s nekoliko princezinih dvorskih dana. Potvrdile su joj da je takva "komunikacija" bila nalik na nju. Često je znala biti dvosmislena, u jednoj rečenici bi rekla pohvalu i pokudu. Kada je glumica kasnije ponovno posjetila prijatelja vidovnjaka, duh princeze Margaret navodno joj je opet pristupio.

"Došla je s još jednom porukom jer je vidovnjak bio fantastično intuitivan pa vjerujem da je stvarno postojao duh princeze Margaret. Poruka je tada glasila: ‘Dobro pušite‘. Doista pušim na poseban način, uvijek se sjetim da je držač cigareta jednako oružje za izražavanje kao i bilo što drugo. To je bio dobar hint", ispričala je zvijezda franšize "Harry Potter" u kojoj je tumačila ulogu zle vještice Bellatrix Lestrange.

I Lily Collins, poznata po naslovnoj ulozi u seriji "Emily u Parizu", ima paranormalno iskustvo. Engleska glumica je u razgovoru za "The Guardian" 2019. ispričala da su je progonili duhovi djevojaka koje je 70-ih godina silovao i ubio američki serijski ubojica Ted Bundy. Pripremala se za ulogu njegove dugogodišnje djevojke Elizabeth Kloepfer u filmu "Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile", dok je ulogu zloglasnog ubojice tumačio Zac Efron. Sve je počelo njenim buđenjima oko 3 sata ujutro.

"Sišla bih iz spavaće sobe dolje i popila šalicu čaja, pokušavajući shvatiti zašto sam se opet probudila. Potom su me počeli buditi bljeskovi slika, nešto poput isječaka borbe s nekim." Nakon male istrage doznala je da je to vrijeme "kada je veo između našeg i onog drugog svijeta najtanji pa se može prolaziti između njih", ispričala je dodajući da je imala osjećaj kako ju progone Bundyjeve žrtve.

"Nisam se osjećala uplašeno. Zapravo osjećala sam se kao da mi žele poručiti: ‘Hvala vam što ćete ispričati našu priču,‘" otkrila je Lily Collins.

Linker
15. travanj 2024 15:37