Do 45 godina zatvora

Zvijezda serije ‘Lude 70-e‘ proglašena krivim za silovanje

Danny Masterson iz showa "Lude 70-e" proglašen je krivim po dvije od tri točke optužnice s kojima se suočio u ponovnom suđenju za silovanje.

Sud u Los Angelesu proglasio je 47-godišnjeg Dannyja Mastersona krivim po dvije točke optužnice za silovanje, a oslobodio po trećoj točki. Glumac serije "Lude 70-e" osuđen je u srijedu u Los Angelesa nakon što se suočio s drugim suđenjem zbog optužbi da je seksualno napao nekoliko žena koje je upoznao preko Scijentološke crkve početkom 2000-ih.

Porota od sedam žena i pet muškaraca donijela je presudu nakon sedmodnevnog vijećanja. Los Angeles Times izvještava da je Mastersonova supruga, Bijou Phillips, zaplakala nakon čitanja presude, a zatim počela jecati. Ostali članovi obitelji i prijatelji navodno su sjedili bez ikakvih izraza na licu. Masterson je iz sudnice izveden s lisicama na rukama, a rečeno mu je da bi mogao dobiti do 45 godina zatvora. Još se ne zna koliko će morati služiti.

image

(

LUCY NICHOLSON AFP

Tužitelji, koji su ponovo sudili glumcu nakon što je porota dovela do poništenja suđenja u prosincu, rekli su da je Masterson silovao tri žene u svojoj kući u Hollywood Hillsu između 2001. i 2003. godine. Rekli su porotnicima da je drogirao piće žena kako bi ih mogao silovati.

Tijekom ponovljenog suđenja Masterson nije svjedočio, a njegovi odvjetnici nisu pozvali svjedoke. Obrana je tvrdila da su se sve radnje odvijale uz pristanak, te je pokušala diskreditirati priče žena ističući promjene i nedosljednosti tijekom vremena, za koje su implicirali da pokazuju znakove suradnje među njima.

image
PROFIMEDIA

Žene su posvjedočile da im je, kad su prijavile Mastersona crkvenim dužnosnicima, rečeno da nisu silovane, da su same bile podvrgnute "etičkim programima" i da su upozorene da ne idu policiji kako bi prijavile člana tako visokog ranga. "Bile su silovane, bile su kažnjene zbog toga", rekao je zamjenik okružnog tužitelja Reinhold Mueller porotnicima u svojoj završnoj riječi. “Scijentologija im je rekla da za njih nema pravde. Imate priliku pokazati im da pravda postoji”.

Crkva je oštro zanijekala da ima bilo kakvu politiku koja zabranjuje članovima odlazak svjetovnim vlastima. Mastersonov glasnogovornik odbio je komentirati, ali će se njegovi odvjetnici gotovo sigurno žaliti. Masterson će biti zadržan bez jamčevine dok mu ne bude izrečena kazna, a ročište je zakazano za 4. kolovoza.

Linker
30. ožujak 2024 03:37