Metropolitanci

Bili smo na premijeri: Snimanje nove domaće serije glumcima je vratilo teška sjećanja

Prva sezona je gotova, pogledali smo prvu od 14 epizoda nove HTV-ove serije, razgovarali smo sa zvijezdama serije o tome zašto bi je trebali pogledati i što se njima najviše svidjelo u njoj.

Nova serija koju priprema HTV "Metropolitanci" zaintrigirala je javnost, osim zbog vrlo aktualne teme i zbog ogromnog popisa poznatih glumaca koji se u njoj pojavljuju. Riječ je o duhovitoj seriji s gorkim okusom naše stvarnosti, radnja se odvija u izmišljenom prigradskom kvartu Vrtovec u Zagrebu, a brojne likove povezuje trauma potresa.

U kazalištu "Luda kuća" pogledali smo prvu epizodu koja kreće u emitiranje 26. rujna. Redatelj Igor Šeregi i scenarist i producent Dario Vince najavili su da će se 14 snimljenih epizoda emitirati ponedjeljkom i utorkom. Brojni glumci došli su pogledati ovu ekskluzivnu projekciju, a za čitatelje Gloria.hr otkrili su što je njih privuklo u Metropolitancima.

Radnja je smještena na rubno zagrebačko naselje u kojemu je stabilnost odnosa poljuljana izgradnjom bloka velikih zgrada, u narodu poznatije ‘POS-ove zgrade‘. Ti zategnuti odnosi postaju još intenzivniji nakon što Zagreb pogodi razoran potres, a političkom odlukom u maleno prigradsko naselje smještaju se stanovnici centra grada.

Priča prati dvije obitelji između kojih se "kuha" najviše sukoba - one stomatologa Petra kojeg glumi René Bitorajac i vlasnika restorana Pavića kojeg je utjelovio Dejan Aćimović. Prvi pokušava održati mir i slogu u naselju, a drugi je lokalni moćnik koji u novonastaloj situaciji vidi priliku za brzo bogaćenje.

U snimanju je sudjelovala ekipa od šezdesetak profesionalaca, oko osamdeset glumaca i nekoliko desetaka statista. Ovog je proljeća snimana na više lokacija okolnih zagrebačkih naselja - Podbrežje, Buzin, Čehi, Mala Mlaka, Sv. Klara, Odra te na nekoliko lokacija u samom centru Zagreba.

Linker
18. travanj 2024 14:20