NEVJEROJATNA PODRŠKA

Dirljivi trenuci Lewisa Capaldija: Dok se borio da izdrži nastup, publika ga je nosila pjesmom

Zbog bolesti s kojom se Lewis bori nije mogao sam završiti set na Glastonbury festivalu pa mu je pomogla publika.

Mladi škotski pjevač, tekstopisac i glazbenik Lewis Capaldi dobio je podršku slavnih obožavatelja na društvenim mrežama, nakon što mu je publika pomogla da završi set na Glastonbury festivalu u Velikoj Britaniji, prošle subote navečer. Tu se pronašli televizijski voditelj i novinar Piers Morgan, kao i novinar Dan Walker nakon što se tijekom nastupa mučio s Touretteovim sindromom.

image
OLI SCARFF/AFP/PROFIMEDIA

Početkom ovog mjeseca, 26-godišnji Lewis objavio je da se odmara od svih obaveza sve do toga glazbenog festivala, a zatim je 24. lipnja izašao na Pyramid Stage jednog od najstarijih i najvećih festivala na svijetu, Glastonbury festivala. Hitmejker je bio emotivan tijekom nastupa jer se borio sa Touretteovim sindromom, odnosno poremećajem kojeg prate tikovi, a može uzrokovati i abnormalnosti govora i glasa. Lewis je počeo gubiti glas dok je pjevao, što ga je navelo da se ispriča publici. Dok je kašljao i mučio se s pjevanjem, obožavatelji su mu jednoglasno pomogli da otpjeva svoje hitove. Unatoč simptomima, Lewis nije odustajao, a nastup je emotivno završavao dok je publika u suzama empatično pjevala "Someone You Love" za njega.

Lewis je hodao pozornicom i pjevao kratke dijelove pjesme, dok je ljubazno mnoštvo pjevalo iz sveg glasa kako bi podržali zvijezdu. Video s nastupa raširio se društvenim mrežama, a podršku škotskoj zvijezdi dalo je nekoliko poznatih lica. Voditelj Dan napisao je: "Poseban trenutak na #Glastonbury dok publika pomaže Lewisu Capaldiju", Piers je dodao: "Ovo je bilo nevjerojatno. Svaka čast @LewisCapaldiju što nije odustao – i svaka čast #glastonbury2023 publici što su mu pjevali dok je on prolazio kroz očite probleme." Zvijezda Gleeja Damian McGinty napisao je: "Moćan video. Srcedrapajuće je vidjeti Lewisa Capaldija kako se tako muči."

Također su na društvenim mrežama inzistirali da se škotski pjevač nema za što ispričavati, već su hvalili njegov nastup i njega jer je završio svoj set unatoč naporima. Jedan je obožavatelj napisao: "@LewisCapaldi na Glastonburyju je oduševio. Dolazim godinama i to je jedan od najboljih setova koje sam ikad vidio. Apsolutno nema potrebe za ispriku, svi oko mene su PLAKALI do kraja. Nevjerojatno."

Škotska zvijezda kasnije je objasnio da se planira povući s posla zbog svog mentalnog zdravlja. Pri kraju svog seta, rekao je okupljenima: "Osjećam se kao da ću uzeti još jednu malu pauzu tijekom sljedećih nekoliko tjedana, vjerojatno me nećete viđati puno do kraja godine." Tijekom svog nastupa na Glastonburyju, Lewis je također otvoreno govorio o tome zašto je uzeo trotjednu pauzu od pozornice prije glazbenog festivala. "Uzeo sam tri tjedna odmora jer sam od početka godine non-stop zauzet i želio sam odmor za svoju glavu i mentalno zdravlje, htio sam se vratiti i odraditi Glastonbury, jer je tako nevjerojatan."

Glastonbury set Lewisa Capaldija rasplakao je jednu majku dječaka s Tourettovim sindromom zbog "snažnog utjecaja koji će imati na podizanje svijesti o tom stanju." Rekla je: "Gledajući Lewisa, u tom trenutku, mislim da je učinio više za vidljivost Tourettovog sindroma od bilo koje dobrotvorne svrhe ili edukacije o toj temi od kad znam za taj poremećaj. Bila sam u suzama." Dodala je i "Prihvaćanje, tolerancija, razumijevanje, empatija i suosjećanje koje je publika jučer pokazala bili su fenomenalni." Majka govori kako su tijekom osnovne škole neki roditelji ispisivali svoju djecu jer im se nisu svidjeli tikovi njezinog sina, a ovim Lewisovim koncertom je željela da njezin sin uvidi ljubav iz te gomile.

Linker
16. travanj 2024 12:24