OLI SCARFF AFP
Najbolji headliner

Elton John oduševio publiku na Glastonburyju i nagovijestio da mu je to posljednji nastup

Pjevača i pijanista Eltona Johna na njegovoj navodno posljednjoj britanskoj turneji obožavatelji su pozdravili kao ‘najboljeg headlinera ikada‘ na petodnevnom festivalu u Velikoj Britaniji.

Pjevača i pijanista Eltona Johna na njegovoj navodno posljednjoj britanskoj turneji obožavatelji su pozdravili kao ‘najboljeg headlinera ikada‘ na petodnevnom festivalu u Velikoj Britaniji.

Britanski pijanist, pjevač, glumac, tekstopisac, skladatelj i glazbeni producent, Elton John nastupio je u nedjelju navečer na posljednjem danu britanskog Glastonbury Festivala 2023. koji se uvijek održava posljednjeg vikenda u lipnju. Osim što je jedan od najstarijih i najvećih festivala na svijetu, Glastonbury također ugošćuje najrazličitije izvođače na glazbenoj sceni na više od 100 različitih pozornica. Uz ovogodišnje glavne izvođače, Guns N‘ Roses i Arctic Monkeys, tu je bio i 76-godišnji Elton John kojemu je ovaj nastup, kako kaže, bio posljednji u Ujedinjenom Kraljevstvu u sklopu njegove turneje Farewell Yellow Brick Road. Ta je turneja započela 2018. godine u Pennsylvaniji, a završit će u Stockholmu, 8. srpnja 2023 te je predviđena kao posljednja Eltonova turneja, a obuhvatit će više od 300 koncerata diljem svijeta.

image
OLI SCARFF AFP
image
OLI SCARFF AFP

Elton je ušetao na pozornicu u zlatnom odijelu i zlatnim tenisicama dok je pucao vatromet te skinuo svoje poznate naočale s crvenim zatamnjenim staklima, kako bi obrisao suze dok su mu glazbeni gosti odavali počast na pozornici. "Ovo je vrlo posebna i emotivna noć za mene jer bi to mogao biti moj posljednji nastup ikada u Engleskoj, pa bi bilo bolje da dobro sviram i da vas zabavim", istaknuo je Elton.

Za svoj je nastup dobio mnogo riječi hvale od publike, a nazvali su ga i "najvećim, headlinerom Glastonburyja ikada". No, nije moglo proći bez zamjerki. Neki postavljaju pitanje gdje su bile posebne gošće, budući da je Johnov suprug i redatelj David Furnish najavio ovaj koncert kao "vrlo poseban" te da će uključivati četiri suradnika po njegovom izboru, a obožavatelji su nagađali da bi to mogle biti Dua Lipa i Britney Spears s kojom ima pjesmu "Hold Me Closer". Međutim, ta se velika imena nisu pojavila s Eltonom na pozornici. Elton je i napomenuo da će on sam otpjevati Dua Lipin dio pjesme "Cold Heart", a publika joj na tome zamjera i govori da je ostavila Eltona da sam pjeva njihov hit iz 2021. dok je ona na društvenim mrežama dijelila snimke s obiteljskog ručka.

image

Elton John skinuo svoje poznate naočale s crvenim zatamnjenim staklima, kako bi obrisao suze dok su mu glazbeni gosti odavali počast na pozornici.

OLI SCARFF AFP
image
OLI SCARFF AFP

Stotine tisuća obožavatelja okupile su se na farmi Worthy koja je "dom Glastonbury festivala" i gledali Eltonov posljednji nastup, ali i prvi na Glastonbury festivalu, kojega su opisali kao trijumfalan. On je tijekom dvosatnog seta izvodio "hit za hitom", a nastupila su i četiri posebna gosta. To su bili Jacob Lusk iz Gabrielsa i The London Community Gospel Choir, Stephen Sanchez, zatim frontmen Killersa Brandon Flowers te pjevačica Rina Sawayama.

Njegov set gledali su suprug David Furnish i njihova djeca, kao i slavni prijatelji uključujući Davida Walliamsa i Spice Girls, koji su mu se navodno trebali pridružiti na blještavom after partyju nakon nastupa. Podrška su mu bili i Paul McCartney, Taron Egerton i Andrew Garfield.

image

Elton John i jedan od njegovih četvero gostiju, Jacob Lusk

OLI SCARFF AFP

Elton je svoju predzadnju pjesmu "Don‘t Let the Sun Go Down on Me" posvetio pokojnom Georgeu Michaelu na pjevačev 60. rođendan, a za kraj je publici poručio: "Želim vam zahvaliti za 52 godine nevjerojatne ljubavi i odanosti koje ste mi pokazali. Bilo je to nevjerojatno putovanje i proveo sam se najbolje, najbolje!"

image
OLI SCARFF AFP
Linker
26. travanj 2024 19:08