VANESA PANDŽIĆ/ CROPIX
HRVAT OSVAJA SVIJET

Hrvatski violončelinist Hauser izazvao zastoj u Armeniji, fotografirao se i s Kim Kardashian

Jedan od najvećih svjetskih violončelista današnjice, Stjepan Hauser održao je koncert u Armeniji.

Jedan od najvećih svjetskih violončelista današnjice, Stjepan Hauser održao je koncert u Armeniji.

Poznati hrvatski violončelist Stjepan Hauser puni arene diljem svijeta u sklopu turneje "Rebel with a Cello". Ovog puta nastupio je pred 10 tisuća obožavatelja u rasprodanoj armenskoj areni Karen Demirchyan Sports and Concerts Complex, u gradu Yerevan u sklopu HAYA festivala.

image
HAYA FESTIVAL

Koncert je bio najavljen samo dva tjedna ranije, a karte rasprodane u trenu. Da je dočekan kao prava globalna zvijezda potvrđuje činjenica da su mu novinari i veliki broj obožavatelja na aerodromu priredili doček za pamćenje, koji je u 4 sata ujutro, pri samom glazbenikovom slijetanju i njega samoga iznenadio i oduševio. Toliko je popularan da su horde obožavatelja pratile njegov posjet Armeniji te je čak nastao i zastoj. Stoga su organizatori zbog glazbenikove sigurnosti angažirali i osiguranje.

image
HAYA FESTIVAL

Netom prije samog nastupa, Hauser se pohvalio i fotografijom na svom Instagram profilu s Kim Kardashian, uz riječi: "Armenke su predivne", budući da je obitelj Kardashian porijeklom iz Armenije. Njezini baka i djed bili su Armenci koji su emigrirali iz Osmanskog Carstva u SAD početkom 20. stoljeća, a potječu iz gradova Karakale i Erzurum u današnjoj Turskoj. Na veličanstvenom glazbenom spektaklu u Hauserovu su čast izveli mini koncert i stipendisti, točnije djeca iz Music for Future Foundation kojima je to bilo nezaboravno iskustvo jer su se imali prilike i upoznati s glazbenikom.

Cjelokupna dobra atmosfera i osmjesi na licima okupljenih bili su poklon njemu koji je svojoj publici poklonio glazbeno umijeće, strast i posebnu energiju koje su oduševile zaljubljenike u kombinaciju klasične i urbane glazbe. Na trenutnoj svjetskoj turneji nakon raspada 2Cellosa, Hauser je prošao Češku, Mađarsku i Armeniju, a pred njim su Francuska, Španjolska, Portugal, Italija, Švicarska, ali i Zagreb.

Pročitajte intervju s Hauserom u kojem govori o odrastanju i ljubavi prema glazbi.

Linker
28. travanj 2024 04:37