SVI JE TRAŽE

Mara Bratoš, Gracija Filipović i Ivana Pavić zablistale na novom čitanju Ane Karenjine

Predstava Anna Karenjina: Hoću ljubav, a ljubavi nema autora Karla Hubaka isprepliće forme koncerta klasične glazbe, suvremenog plesa i stand-upa.

Premijera predstave Anna Karenjina: Hoću ljubav, a ljubavi nema autora Karla Hubaka u Zagrebačkom plesnom centru svojom je originalnošću oduševila gledatelje, jer isprepliće tri izvedbene forme: koncert klasične glazbe, suvremeni ples i stand-up.

image

Dubrovačka glumica Gracija FIlipović studira u Zagrebu

JOHN PAVLISH/PRIREDBA

Autorskom debutu Karla Hubaka, koji je na Ruskom državnom konzervatoriju u St. Petersburgu studirao dirigiranje i režiju, te započeo karijeru opernog dirigenta, te plesačice Tesse Ljubić, ujedno i koreografkinje predstave, nazočili su glumci Ozren Grabarić, Dijana Vidušin Gracija Filipović i Jerko Marčić, dizajnerica Loredana Bahorić, fotografkinja Mara Bratoš i mnogi drugi željni novog čitanja klasika svjetske književnosti Lava Nikolajeviča Tolstoja.

image

Mara Bratoš

JOHN PAVLISH/PRIREDBA

U potrazi za korijenima vječitog muško-ženskog konflikta, suočavanju s vlastitim samoobmanama i usamljenošću, te obračunu sa šovinizmom koji nas okružuje, Hubak je gledatelje kao vrsni pijanist oduševio izvedbom djela Sergeja Rahmanjinova uživo.

image

Ivana Pavić

JOHN PAVLISH/PRIREDBA

Čitajte i: Popularna predstava u novom ruhu: Zagrebačka krema na premijeri ‘Zagrepčanke‘

image

Modna dizajnerica Nataša Mihaljčišin

JOHN PAVLISH/PRIREDBA
image

Iva Marušić i Rok Juričić

JOHN PAVLISH/PRIREDBA

Svrha povezivanja žanrova je preispitivanje odnosa svjesnog i nesvjesnog u čovjekovoj psihi, otkriva Hubak za kojeg je Tolstojev roman vrelo mudrosti, kojem će se vraćati do smrti.

image

Kreatorice Loredana Bahorić i Nataša Hlevnjak Sarađen s galeristom Joškom Tešijom

JOHN PAVLISH/PRIREDBA
image

Glumci Ozren Grabarić i Dijana Vidušin

JOHN PAVLISH/PRIREDBA

"Ne znam divim li se više njegovoj oštroj inteligenciji kojoj ništa nije moglo promaći ili njegovoj mekoj duši koja je sve razumjela. Čitajući Tolstoja naprosto rastem i zato je Ana Karenjina vječito aktualna tema. Naša predstava je nastala kao autorski odgovor na roman, odnosno konkretno na rečenicu naslovne junakinje: "Hoću ljubav, a ljubavi nema." Ta je njena frustracija odjeknula i u nama, no umjesto da se ubijemo - dali smo se na posao", zaključuje Hubak.

image

Autori predstave Karlo Hubak i Tessa Ljubičić s kolegom Jerkom Marčićem

JOHN PAVLISH/PRIREDBA
Linker
25. travanj 2024 07:02