GLAZBENA DIVA

Nakon 3 mjeseca pauze zbog zdravlja: Josipa Lisac vraća se koncertima

Nakon tromjesečne pauze zbog problema s išijasom, glazbena diva Josipa Lisac vraća se ove subote na pozornicu u dvorani Vatroslav Lisinski

Mjesec veljača za Josipu Lisac poseban je jer tada obilježava svoj rođendan, rođendan njezine najveće ljubavi - Karla Metikoša, godišnjicu njihovog upoznavanja, ali i izdavanje svojeg prvog albuma "Dnevnik jedne ljubavi". Zbog toga je i veljaču bila odabrala za početak svoje turneje kojom obilježava 50 godina od toga albuma, jednog od najznačajnijih diskografskih izdanja s ovih prostora. Hrvatska glazbena diva, Josipa Lisac, na prvi je koncert stigla potpomognuta štapom, a drugi je nažalost morala otkazati zbog problema s išijasom. No nakon tromjesečne pauze, njezino se zdravstveno stanje popravilo i Josipa Lisac ovog vikenda nastavlja turneju. Prvi će joj koncert biti u subotu, 27. svibnja u zagrebačkoj dvorani Vatroslav Lisinski.

image

Prvi koncert Josipe Lisac u sklopu turneje: 50 godina albuma Dnevnik jedne ljubavi

VANESA PANDŽIĆ/ CROPIX

Otkazani koncert bio je rasprodan, a unatoč pomicanju za puna tri mjeseca tek je nekoliko desetaka ljudi vratilo ulaznice, koje su se rasprodale u svega sat vremena pri ponovnom puštanju u prodaju za nadolazeći koncert. Dakle, sve ulaznice kupljene za koncert u veljači vrijede i za novi datum, odnosno ovu subotu rezerviranu za Josipu i njezin bend u Lisinskom. Nakon koncerta u Lisinskom, Josipa Lisac ovoga će ljeta nastupiti u Zaprešiću, Ptuju i Puli, a novi koncertni termini bit će objavljeni uskoro.

image

Koncert u dvorani Vatroslava Lisinskog

VANESA PANDŽIĆ/ CROPIX

Turneja je posvećena njezinom prvom album, točnije klasiku "Dnevnik jedne ljubavi". Objavio ga je Jugoton 1973. godine, a godine 1998. uvršten je kao 9. od 100 najboljih rock i pop albuma Jugoslavije. Na albumu se nalazi ukupno deset pjesama, a autori glazbe i teksta bili su Ivica Krajač i Karlo Metikoš. Oni su ugradili u album posvetu Josipi Lisac u obliku akrostiha sastavljenog od prvih slova teksta svake pjesme i završnog slova teksta albuma. Album je kronologija uspona i padova jedne romantične veze, a veza Karla i Josipe trajala je 20-ak godina i zapamćena je kao jedna od najvećih i najljepših ljubavnih priča s ovih prostora. Karlo je sve pjesme pisao i skladao isključivo za Josipu.

Linker
24. travanj 2024 11:48