glamur u Francuskoj

Otvoren je 75. filmski festival u Cannesu: Pojavio se i Zelenski i zaradio veliki pljesak

Najiščekivanije premijere na najvažnijem i najglamuroznijem filmskom fesivalu na svijetu su ‘Top Gun: Maverick‘ i ‘Elvis‘.

Najveći i najglamurozniji filmski festival u Cannesu sinoć je 75. put svečano otvoren crvenim tepihu ispred Velike palače filma na francuskoj Azurnoj obali.

image

Glumica Julianne Moore

ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK

Festival je otvoren filmom Final Cut redatelja Michela Hazanaviciusa, a dvije najiščekivanije svjetske premijere su Top Gun: Maverick, nastavak kultnog blockbustera iz osamdesetih s Tomom Cruiseom u glavnoj ulozi američkog vojnog pilota, te Elvis, biografska priča o kralju rock'n'rolla.

image

Redatelj Michel Hazanavicius s glumcima Romainom Durisom i Berenice Bejo i članovima ekipe filma 'Final Cut', koji je otvorio 75. filmski festival u Cannesu

DGP/IMAGESPACE/SHUTTERSTOCK

Na programu su i dvije manjinske hrvatske koprodukcije: Vizija leptira ukrajinskog redatelja Maksyma Nakonechnyija te Dani suše turskog redatelja Emina Alpera.

image

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski obratio se uzvanicima putem video veze.

JMHAEDRICH/JPPARIENTE/SIPA PRESS/PROFIMEDIA

Čitajte i: SUĐENJE DESETLJEĆA POSTALO MODNI DVOBOJ: NOVE BRITANSKE MODNE ZVIJEZDE SU ZARAĆENE SUPRUGE NOGOMETAŠA

Na crvenom tepihu i ove su godine bili zabranjeni selfieji, te upotreba mobilnih aparata i kamera općenito, a na crveni tepih je stigao i dobitnik počasne Zlatne palme za životno djelo, američki glumac Forest Whitaker.

Počasni gost otvorenja, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, uključio se video vezom i zaradio ovacije kad je zaključio: “Nastavit ćemo se boriti, nemamo drugog izbora, siguran sam da će diktator izgubiti."

Linker
18. travanj 2024 12:56