Održana u Sarajevu

Premijera filma o Toniju Kukoču okupila velika sportska imena

Svjetska premijera filma o svjetskom, a našem, teniskom velikanu okupila je brojne sportaše i obožavatelje, a svoje je o Kukoču imao za reći i najveći - Michael Jordan!

Sarajevski hotel Hills u srijedu navečer bio je sportsko središte, a sve zbog filma koji je o jednom od naših članova Kuće slavnih u Springfieldu. "Magična sedmica", odnosno "The Magical Seven - Toni Kukoč" autora Sabahudina Topalbećirevića na veliki je ekran donijela priču o karijeri vrhunskog sportaša koji je svojedobno igrajući za Chicago Bullse dijelio svlačionicu s nekim od najjačih košarkaša svih vremena.

image

Toni Kukoč i Sabahudin Topalbećirević

DAMIR KRAJAC CROPIX

Film je svjetsku premijeru imao u sklopu 12. Međunarodnog sportskog simpozija "Simposar", a iz prvih su ga redova pratili Toni Kukoč sa suprugom Renatom treneri Božo Maljković i Željko Pavličević, ali i drugi sportski velikani poput Zlatka Dalića i Stipe Pletikose. No više tisuća ljudi pohrlio je u Sarajevo pogledati premijeru filma koji se "stvarao 5 godina" kako je Kukoč rekao za Sportske novosti. "U početku je bila samo ideja, poziv meni u Sarajevo na simpozij Simpozar i rekao sam nema problema jer mi je to baš u doba godine kada sam blizu, u Splitu. Međutim, onda su sljedeće dvije godine bile pandemijske, tako da je prošlo još 3-4 godine. Nakon nekog vremena mi je spomenuo film, na što sam mu rekao, ma kakvi. Pa, ja sam još mlad! Ima još vremena, daj za 10-15 godina. No, Baka je bio uporan, prije šest mjeseci je počeo snimati i to je to" kazao je Kukoč.

image
DAMIR KRAJAC CROPIX
image

Toni i Renata Kukoč

DAMIR KRAJAC CROPIX

Uoči premjere Kukoč je rekao da o ovom filmu ne zna ništa, ali brzo se ispravio: "Ma, ne znam ništa o detaljima, ja film još nisam ni pogledao. Pogledat ću ga u srijedu sa svima vama. Tko zna kako će kasnije biti između Bahe (nadimak autora filma, Sabahudina Topalbećirevića) i mene. Možda nećemo nikad više razgovarati, ha, ha. A Jordan... Ništa, nazva‘ sam ga, objasnio o čemu se radi, dao sam Baki Jordanov broj i to je to." Inače, ovo je četvrti film u produkciji bosanskohercegovačkog novinara Sabahudina Topalbećirevića, a među njima se nalazi i onaj o pokojnom Ćiri Blaževiću. No ovome je u planu obići svijet jer je već dogovoreno da se s vremenom prikaže i na NBA kanalima, a kako i ne bi kad je Kukoč svojedobno igrao za jednu od najjačih momčadi u NBA-u - Chicago Bullse u kojima je svlačionicu dijelio i sa slavnim Michaelom Jordanom koji je, očito, vrlo rado pristao govoriti za ovaj film. Naime, kako sam u filmu kaže: "Toni nije bio samo moj suigrač. Toni nije samo moj prijatelj, on je i moj brat. Nema toga što ja za njega ne bi napravio."

image

Željko Jerkov, Božidar Maljković

DAMIR KRAJAC CROPIX
image

Željko Pavličević, Zlatko Dalić, Sabahudin Topalbećirević, Marijan Kustić i Stipe Pletikosa

DAMIR KRAJAC CROPIX

Iako je film i u Sarajevo privukao brojne Kukočeve Splićane, među kojima se našla i skupina u dresovima Jugoplastike, i njegov rodni grad imat će svoju premijeru i to 18. rujna baš na Kukočev 55 rođendan. Pa ako je sarajevska premijera doživjela dugačak i gromoglasan pljesak možemo samo zamisliti kako će izgledati onaj splitski.

image

Zlatko Dalić i Sabahudin Topalbećirević

DAMIR KRAJAC CROPIX
image
DAMIR KRAJAC CROPIX
Linker
22. travanj 2024 18:40