Promo
ROOM NO.7

Premijera predstave koja je privukla brojna poznata lica

Glumica Judita Franković i Dance Company &M koji čine Andrea Solomun i Ema Janković kreirale su predstavu koja govori o potrebi promatranja i gledanja, u današnje vrijeme uistinu izraženom fenomenu koji je postao "kruh" kojim se hranimo.

Prošle godine u poznatom magazinu The New Yorker izašla je priča novinara Gaya Talesea o Geraldu Foosu, Amerikancu koji je 1966. godine kupio motel na čijim je stropovima izbušio rupe kroz koje je promatrao svoje goste punih trideset godina, svjedočeći, između ostalog, i ubojstvu koje nikada nije prijavio.

Inspirirane pričom, Dance Company &M (Andrea Solomun, Ema Janković) i glumica Judita Franković, kreirale su predstavu "Room N°7" koja je proteklog vikenda premijerno odigrana u Zagrebačkom plesnom centru. "Room N°7" priča je o potrebi promatranja i gledanja koja je u današnje vrijeme uistinu postala "kruh" kojim se hranimo. Predstava je satkana od niza priča, a svaka izvedba kombinacija je samo nekih. Takvom strukturom autorski je tim omogućio kontinuirano osvježavanje i produbljivanje predstave novim originalnim pričama, a autorice s vremena na vrijeme imaju plan pozivati nove goste izvođače iz redova glumaca i plesača.

Promo
Judita Franković, Andrea Solomun i Ema Janković

Zanimljivost ovog projekta su svakako i brojni suradnici, budući da je projekt okupio renomirane hrvatske dizajnere: dvojac Envy Room, mladog dizajnera dekonstrukcije iz modne kuće Unaesthetik i široj publici već poznatu kostimografkinju Slavicu Motušić. Glazbu za projekt napisali su Aljoša Šerić i Antonija Matković Šerić iz grupe Pavel, a radi se o ulomcima iz njihovog budućeg zajedničkog projekta koji su se besprijekorno uklopili u viziju autorskog tima predstave. Koautor glazbe je violinist Marko First. Scenografiju potpisuje poznata mlada arhitektica Nina Mia Čikeš, dok su specifični vizualni identitet osmislile Dora Bilandžić i Ema Gerovac.

Nina Mia Čikeš i Miran Kurspahić

Još jedna zanimljivost je i programska knjižica koju potpisuje niz pisaca iz Hrvatske i inozemstva, a osmišljena je kao zbirka proze i poezije sa planom da se s vremenom pretvori u pravo literarno djelo. Pisci koji su pisali originalnih prvih devet priča su: Jan Cvitkovič, Anatael Garay Álvarez, Dorta Jagić, Anđelo Jurkas, Davor Lovrinić, Irena Matijašević, Aleksandra Orlić, Željka Vujaković i Marina Vujčić.

Promo
Nenad Korkut i Judita Franković

Promo
Mislav Čavajda

Premijeru su podržali brojne osobe iz javnog života poput Igora Barberića, Mislava Čavajde, Mirana Kurspahića, Brune Šimleše, Aleksandre Orlić, Nenada Korkuta, Lea Mujića, Frane Maškovića...

Predstava je na repertoaru Zagrebačkog plesnog centra, gdje se ujedno mogu i kupiti karte, a sljedeće izvedbe na rasporedu su 19. i 20. travnja.

Promo
Antonija Matković Šerić i Martina Nevistić

Promo
Nikica Ivančević i Vjeko Franetović

Promo
Bruno Šimleša sa suprugom

Judita Franković, Andrea Solomun, Ema Janković i Envy Room

Linker
21. travanj 2024 09:27