NA KRUNIDBI

Take That i Calum Scott predstavili novu verziju hita iz 2008.

Netom prije krunidbenog koncerta, engleska pop grupa Take That izbacila je prerađenu verziju pjesme "Greatest Day", u suradnji s njemačkim producentom Robinom Schulzom i Calumom Scottom.

Nakon krunidbe britanskog kralja Charlesa III. održan je koncert u dvorcu Windsor njemu u čast. Među mnogim glazbenim zvijezdama, poput Andree Bocellija, Lionela Richieja i Katy Perry, našao se tu i Calum Scott. Glazbenik porijeklom iz Hulla bio je pozvan nastupiti s grupom Take That pred 20.000 Britanaca pozvanih na taj izniman događaj. "Volim kad zavijori zastava Hulla, ponosan sam na svoj grad, ponosan sam na svoju zemlju", rekao je Scott za britansku televiziju.

Inače, u tijeku je Calumova svjetska turneja "Bridges" u sklopu koje je i 28. travnja ove godine nastupio u Zagrebu, a nakon toga u Pragu, Bratislavi i Budimpešti iz koje je došao ravno na probu u Windsor.

image

Calum Scott u Boogaloou.
Foto: Nera Simic/CROPIX

NERA SIMIC

"Ovo je nešto što ću pričati svojoj djeci, a oni svojoj - o danu kada je djed Calum pjevao kralju", uzbuđeno je izjavio nakon izvedbe na krunidbenom koncertu, a takvu priliku smatra prekretnicom u karijeri koja se pruža jednom u životu.

image

Gary Barlow, Howard Donald i Mark Owen (Take That) i Calum Scott na krunidbenom koncertu 7. svibnja 2023.

CHRIS JACKSON AFP

Netom prije koncerta objavljena je i nova verzija pjesme “Greatest Day”, hita iz 2008. godine, koju su napisali Gary Barlow, Howard Donald, Jason Orange i Mark Owen, dečki iz benda Take That, a ove godine preradili Grammyjem nagrađeni producent i DJ Robin Schulz i Calum Scott. Oni snimaju i mjuzikl naziva "Greatest Days" koji dolazi u kina u lipnju ove godine, a nova prerađena pjesma bit će soundtrack za njega.

Dečko iz ureda pomaknuo je granice 2015. godine prijavom na britanski Supertalent i dobivanjem zlatnog gumba od najstrožeg člana žirija, Simona Cowella. Zadivio je žiri i publiku izvedbom pjesme švedske pjevačice Robyn, "Dancing on my own", a danas je uspješan i traženi pjevač i tekstopisac.

Linker
25. travanj 2024 13:41