Princeza Anne

 VICTORIA JONES AFP
OMILJENA I POUZDANA

Britanska princeza dokazala se kao domaćica na koju se kraljevska obitelj uvijek može osloniti

Princeza Anne, mlađa sestra britanskog monarha kralja Charlesa III.,već godinama je jedna od najomiljenijih i najaktivnijih članica kraljevske obitelji.

Princeza Anne, mlađa sestra britanskog monarha kralja Charlesa III.,već godinama je jedna od najomiljenijih i najaktivnijih članica kraljevske obitelji.

Sezona vrtnih partyja u Buckinghamskoj palači u Londonu u punom je jeku, a zabave na otvorenom omiljene su među svim članovima britanske kraljevske obitelji. Domaćica posljednje u nizu bila je 73-godišnja princeza Anne, mlađa sestra kralja Charlesa III i jedna od najomiljenijih i najaktivnijih članica kraljevske obitelji.

Svoje je goste na godišnjoj zabavi udruge The Not Forgotten počastila osmijehom dobrodošlice, lijepom riječju, te čajem i biskvitima, koji se redovito poslužuju na vrtnim zabavama u Buckinghamskoj palači, a među uzvanicima su bili i ratni veterani i osobe s teškoćama o čijoj dobrobiti skrbi spomenuta udruga.

image

Porazgovarala je s ratnim veteranima o kojima skrbi udruga The Not Forgotten

VICTORIA JONES AFP

Podatak je točan, premda mnogima zvuči nevjerojatno: upravo je princeza Anne već godinama uvjerljivo najzaposlenija članica britanske kraljevske obitelji. U prosjeku u kalendarskoj godini odradi više od dvjesto službenih i protokolarnih dužnosti, otprilike dvadeset posto više od svoga brata kralja Charlesa III. i gotovo dvostruko više od princa Williama.

image

Princeza Anne oduševljava svojim besprijekornim stilom

VICTORIA JONES AFP

Princezi Anne niti jedna obaveza ne pada teško, a posebno sada kad se njezin brat i princeza od Walesa, supruga njezinog nećaka princa Williama, bore sa zloćudnim bolestima. Buckinghamska palača zna da se na nju uvijek može računati, a princeza Anne je odličan izbor i zato jer se smatra jednom od najomiljenijih članica kraljevske obitelji.

image

Princeza Anne i viceadmiral Sir Tim Laurence

VICTORIA JONES AFP

Rođena je 15. kolovoza 1950. kao drugo dijete i jedina kći kraljice Elizabete II. i princa Philipa. Njezino bajkovito vjenčanje s Markom Phillipsom, časnikom britanske vojske kojeg je upoznala na jahačkim natjecanjima, održano je u Westminsterskoj opatiji 15. studenog 1973. i tada je bilo najgledanije televizijsko kraljevsko vjenčanje u povijesti. Bila je europska prvakinja u jahanju 1971., te se diči titulom prve članice kraljevske obitelji koja se natjecala na Olimpijskim igrama 1976. u Montrealu, a s prvim suprugom dobila je sina Petera Phillipsa i kćer Zaru Tindall, koji su joj podarili četvero unučadi.

image

Ponovno se iskazala kao savršena domaćica

VICTORIA JONES AFP

Svog drugog supruga Timothyja Laurencea, s kojim u prosincu slavi 32. godišnjicu braka, upoznala je kad je on sredinom osamdesetih godina postao osobni asistent njezine majke, a javnost je za njihovu vezu saznala nakon što su im privatna pisma ukradena i objavljena u medijima.

Linker
12. lipanj 2024 14:40