video iz kvarnerske 'stare dame'

Zahuktala se atmosfera u Opatiji, sve je u znaku Dore 2019!

Zahuktala se polako atmosfera u Opatiji! Sve je u znaku glazbenog spektakla Dora 2019, izbora za hrvatskog predstavnika i pjesme na Eurosongu u svibnju u Izraelu. U četvrtak i petak svih je 16 izvođača sudjelovalo na tehničkim probama.

Zahuktala se polako atmosfera u Opatiji! Sve je u znaku glazbenog spektakla Dora 2019, izbora za hrvatskog predstavnika i pjesme na Eurosongu u svibnju u Izraelu. U četvrtak i petak svih je 16 izvođača sudjelovalo na tehničkim probama.

Nekako posebno svečano ovih je dana na ulicama Opatije, a sve vrvi i poznatim licima, budući da je ondje već doputovalo svih 16 izvođača koji će nastupiti na Dori 2019. Očekuju se i glazbeni gosti koji će uveličati program, Vanna, Mia Negovetić, Dino Jelusić, Sudar Percussion, Franka Batelić, stručni žiri, voditelji, stilisti, koreografi.

U petak navečer održava se i generalna proba, a središnja festivalska večer održat će se u subotu u dvorani Marino Cvetković u 20 sati. Gledatelji će sve moći pratiti u izravnom prijenosu na HTV1 i na Drugom programu Hrvatskog radija. Voditelji ovogodišnje Dore bit će Mirko Fodor i dvije suvoditeljice, Iva Šulentić i Jelena Lešić. Spektakl će otvoriti pjevačica Franka Batelić uz pratnju plesača, s pjesmom "Crazy" s kojom je lani predstavljala Hrvatsku na Euroviziji.

Glorijini novinari, fotografi i snimatelj također su već u šarmantnoj Opatiji gdje budno prate sva zbivanja ususret velikom subotnjem showu. Pogledajte djelić opatijskog štiha snimljenog tijekom sunčanog petka:

Posljednji put ovaj hrvatski izbor, (koji je ime dobio po najpoznatijoj hrvatskoj skladateljici Dori Pejačević) održan je 2010. godine kad su pobjedu odnijele članice grupe Feminnem, koje se na Eurosongu nisu kvalificirale u finale.

Ukupno 16 izvođača koji će se natjecati odabrao je stručni ocjenjivački sud u kojem su bili Ivana Vrdoljak Vanna, Zlatko Turkalj Turki, Igor Geržina, Ante Pecotić, Antonija Šola, Zlatko Gal i predsjednik žirija Željen Klašterka. O konačnom će pobjedniku odlučivati glasovi publike i stručni žiri u kojem će sjediti novinari HRT-a, glazbenici i osobe iz javnog života.

Ovogodišnji izvođači nastupit će sljedećim redoslijedom:

Bojan Jambrošić i Danijela Pintarić – Vrijeme predaje

Jelena Bosančić – Tell Me

Kim Verson – Nisam to što žele

Jure Brkljača – Ne postojim kad nisi tu

Beta Sudar – Don’t Give Up

Lea Mijatović – Tebi pripadam

Gelato Sisters – Back To That Swing

Luka Nižetić – Brutalero

Elis Lovrić – All I Really Want

Domenica – Indigo

Roko – The Dream

Ema Gagro – Redemption

Lidija Bačić Lille – Tek je počelo

Lorena Bućan – Tower of Babylon

Bernarda – I Believe In True Love

Manntra – In The Shadows

Linker
03. svibanj 2024 21:05