Luka Modrić i Marin Čilić na petrinjskom spektaklu ‘Gem Set Hrvatska‘

 DAMIR KRAJAC CROPIX
Veliko srce

Marin Čilić i poznati hrvatski sportaši u humanitarnoj misiji za djecu

Zaklada Marin Čilić ponovno kreće s projektom ‘Gem Set Hrvatska‘, 16. i 17.srpnja u Zadru, kojim se prikupljaju novčana sredstava za izgradnju multifunkcionalnih sportskih igrališta za djecu i ističe važnosti sporta i igre za zdrav psihofizički razvoj djece i mladih.

Zaklada Marin Čilić ponovno kreće s projektom ‘Gem Set Hrvatska‘, 16. i 17.srpnja u Zadru, kojim se prikupljaju novčana sredstava za izgradnju multifunkcionalnih sportskih igrališta za djecu i ističe važnosti sporta i igre za zdrav psihofizički razvoj djece i mladih.

Predstavljeno je treće izdanje projekta "Gem Set Hrvatska" u organizaciji "Zaklade Marin Čilić", održat će se u Zadru 16. i 17. srpnja 2023. Cilj mu je prikupljanje novčanih sredstava za izgradnju multifunkcionalnih sportskih igrališta za djecu koja će im služiti kao stalni prostor kako bi se mogla družiti i sudjelovati u fizičkim aktivnostima te promocija važnosti sporta i igre za zdrav psihofizički razvoj djece i mladih. Misija "Zaklade Marin Čilić" je pružanje potpore djeci i mladima, ali i osiguravanje financijske podrške kako bi ostvarili svoj puni potencijal i pretvorili svoje snove u stvarnost. Na predstavljanju projekta, Marin Čilić je izjavio:

"Hvala svima koji su uvidjeli vrijednost ovog projekta i podržali ga kao sponzori, partneri i koji su nam medijska podrška. Ideja za ovaj sportski događaj rodila se 2018. potaknuta velikim uspjehom naših nogometaša i želja mi je bila okupiti vrhunske, uspješne, hrvatske sportaše iz svih sportova i da napravimo zajedno nešto za dobrobit naše zajednice. Imali smo do sada dva prekrasna Gem Set Hrvatska projekta u Zagrebu i u Petrinji, a naši proslavljeni sportaši svojom prisutnošću su pomogli da se o ovom projektu priča, da se promovira i da zajedno stvorimo jednu lijepu, humanitarnu priču o kojoj će se pričati i u svijetu. Zadovoljni smo jer smo napravili odlične rezultate do sada, izgradili smo 4 igrališta i presretni smo što ćemo pomoći i osnovnoj školi u Stankovcima da djeca dobiju priliku baviti se sportom. Veselimo se novim rezultatima i uspjesima Gem Set projekta kojima ćemo potaknuti još više djece na bavljenje sportom."

image

Dosad su izgrađena četiri multifunkcionalna školska igrališta

PRESS

Ravnateljica osnovne škole "Petar Zoranić" iz Stankovaca, Božena Delić Žepina, u kojoj će Zaklada Marin Čilić izgraditi multifunkcionalno sportsko igralište u okviru ovogodišnje manifestacije "Gem Set Hrvatska" ovim povodom je izjavila:

"Prije svega od srca se želim zahvaliti "Zakladi Marin Čilić", osobno i u ime cijele osnovne škole "Petar Zoranić" i Općine Stankovci, jer su odabrali baš nas. Igralište ima veliki značaj za Školu, ali i samu Općinu. Izgradnjom ovog multifunkcionalnog sportskog igrališta naša će djeca dobiti veliki prostor za druženje, sport i rekreaciju i priliku da kao i druga djeca ostvare svoje snove. Jedan od najvećih izazova mladih u ruralnim naseljima, zbog nedostatka kulturnih i sportskih sadržaja, odnosi se na ostvarivanje jednakih mogućnosti u kontekstu osobnog i profesionalnog razvoja. Zahvaljujući ovoj donaciji zajedno ćemo otkloniti prepreke koje se nalaze na putu uspjeha budućih sportskih nada. Vjerujem da će ovo igralište poslužiti djeci za razvijanje novih vještina te im omogućiti da svoje snove pretvore u stvarnost. Toplo se nadam da ćemo jednog dana neke od njih imati priliku gledati na malim ekranima i da će nam poput Marina Čilića, naših Vatrenih, ali i drugih sjajnih hrvatskih sportaša, izmamiti osmijeh i suze radosnice kad se okite medaljama i da ćemo s ponosom reći da smo zajedno zaslužni za sve male korake kojima su došli do velikih uspjeha u raznim sportovima."

image

Sa suprugom Krisatinom na dodjeli stipendija ‘Zaklade Marin Cilic‘

GORAN MEHKEK CROPIX

Nakon odličnog prvog izdanja na Šalati te izgrađenih igrališta u Tordincima i Grubišnom Polju, domaćin drugog izdanja bio je grad Petrinja, koji je po prvi put u svojoj dugoj povijesti ugostio najtrofejnije sportaše i sportašice Hrvatske, a prikupljenim sredstvima izgrađena su dva sportska igrališta za djecu u potresom pogođenoj Sisačko-moslavačkoj županiji. Marin Čilić, Luka Modrić, Ivan Perišić, Borna Ćorić, Mario Mandžukić, Mateo Kovačić, Bojan Bogdanović, Valent i Martin Sinković, Ivan Dodig, Luka Cindrić, neka su od imena velikana hrvatskog sporta koji su svojim dolaskom obogatili događaje i pomogli u promociji projekta. Kako je izgledao posljednji "Gem Set Hrvatska" 2021. u Petrinji pogledajte u videu na linku. Treći Gem Set Hrvatska u Zadru 16. i 17. srpnja okupit će brojne proslavljene hrvatske sportaše i druge istaknute uzvanike.

image

Meč Marina Čilića i Aleksandra Zvereva na Adria Touru u Zadru

LUKA GERLANC CROPIX

Prvi dan aktivnosti se održavaju u centru Zadra, ispred crkve Sv. Donata gdje će biti teniski park sa zabavnim i edukativnim aktivnostima za djecu i druženje s proslavljenim sportašima uz razne aktivacije u suradnji s partnerima projekta. Drugi dan se održava humanitarni teniski turnir u parovima u ŠRC Višnjik u Zadru, kada će svjetski poznati tenisači odmjeriti snage s proslavljenim sportašima iz ostalih sportova.

image

Sudjeluju mnogi, proslavljeni hrvatski sportaši

PRESS

Dosadašnjim društveno odgovornim aktivnostima Zaklada Marin Čilić je ostvarila značajne rezultate. Izgrađena su 4 školska igrališta, dodijeljene su 102 stipendije, obnovljeno je 6 školskih laboratorija, a u projektu je do sada sudjelovalo preko 4000 djece.

Linker
17. lipanj 2024 16:33