Martin Kosovec 

 PRESS
ČETVRTA SEZONA

Novi "The Voice" je hrvatski Frank Sinatra: 88 tisuća glasova otišlo je Martinu

U četvrtoj sezoni popularnog showa "The Voice Hrvatska" pobjedu je očekivano odnio favorit sezone - Martin Kosovec.

U četvrtoj sezoni popularnog showa "The Voice Hrvatska" pobjedu je očekivano odnio favorit sezone - Martin Kosovec.

U finalu showa "The Voice", u kojem su se natjecali Jakov Peruško Rihtar, Ana Širić, Martin Kosovec i Luka Novokmet, bez imalo iznenađenja pobijedio je favorit ove sezone kojeg su mnogi nazivali novim Ivom Robićem, Vicem Vukovim pa čak i Frankom Sinatrom. Od ukupno 138 tisuća glasova, njih čak 88 tisuća otišlo je njemu. Martin Kosovec sve je iznenadio još na audiciji svojim glasom, ali i odabirom pjesme kada je za "ulazak" u show izveo pjesmu "My Way" Franka Sinatre.

"Sjećam se te audicije. Kad su počeli ti taktovi ja sam rekla: ‘Je li moguće?‘. Nije mi bilo jasno kako će netko pjevati ‘My Way‘ na audiciji", rekla je Vanna, njegova mentorica.

Baš kako je započeo - nimalo klasičnim odabirom - tako je i završio. Publika ga je najprije primijetila nakon izvedbe pjesme "Tvoja zemlja" kojom se plasirao u polufinale, dok si je ulazak u finale osigurao izvedbom pjesme "Unchained Melody". U samoj završnici showa najprije je izveo "My Way", a za drugu pjesmu - onu koju u showu još nije izveo - odabrao je hit "Sjaj u tami". Martinova mentorica koja nije skrivala oduševljenje, a u finalnoj emisiji emotivno mu je zahvalila.

"Hvala ti što si, iza tog spektakularnog glasa koji se rađa jednom u 100 godina, ispao spektakularan tip", kazala je Vanna, koja je nakon emotivne izvedbe Doriana Graya Martinu poručila da mora biti svjestan da kad on pjeva ljudi plaču. Ipak, studijom se prolomio smijeh nakon što ga je voditelj Ivan Vukušić upitao je li zaista tako kul kao što izgleda kad pjeva.

"Malo je prepotentno reći da sam kul. Ne dira me previše stvari, osim prometa - tu sam kratak", kroz smijeh je odgovorio Martin.

image

Martin Kosovec

PRESS

Medicinska sestra Ana Širić iz Urbanovog tima prema glasovima publike našla se na drugom mjestu. Najprije je zapjevala pjesmu "If I Can Dream" Elvisa Presleyja, s kojom je oduševila i na audiciji, a nakon nje pobjedu je pokušala osvojiti izvedbom "Da sam ja netko".

image

Ana Širić

DARIO NJAVRO/HRT

"Prva stvar, hvala ti najljepša što si me izabrala kao mentora i druga stvar - jako sam ponosan na tebe", kratko joj je poručio Damir Urban.

Posljednji je nastupao Luka Novokmet koji je najprije izveo "You Do Something to Me", a zatim nastupio s hitom "Pokreni se" Gorana Bareta, ali natjecanje je završio na trećem mjestu.

image

Luka Novokmet

DARIO NJAVRO/HRT

"Ovo putovanje je za mene bilo ispunjeno s mnogo predivnih momenata. Najdraži nastup mi je bio onaj prije finala kada sam otpjevao "Sledgehammer", a najemotivniji kada sam pjevao "Lažu fotografije". Ako i izgubim, uvijek mogu reći da sam bio u finalu Voicea i to ću moći pričati i svojoj djeci i unucima i pokazivati im", kazao je Luka kojeg je kroz show vodio mentor Davor Gobac.

"Odličan mi je Lukica, ima dobru energiju, zna što hoće i šarmantan je dečko. Dobro se slažemo, nismo imali nekakvih trzavica", poručio je Gobac u finalnoj emisiji.

Finalnu emisiju otvorio je Jakov Peruško Rihtar, ali završio ju je na posljednjem, četvrtom mjestu. Finalist iz tima Dine Jelusića koji je zapjevao pjesmu "Arms of a Woman" za početak, s kojom se predstavio na audiciji za koju je kasnije otkrio da mu je bila najteža izvedba.

image

Jakov Peruško Rihtar

VEDRAN PETEH CROPIX

"Najveću tremu sam imao na blind audiciji, tada sam se stvarno tresao, ali i to sam preživio i evo gdje sam", kazao je Jakov nakon izvedbe druge pjesme "Ostala si uvijek ista".

"Jakov je kompletan pjevač i na estradi bi trebao imati posebno mjesto. Upoznali smo se prije pet godina sasvim slučajno i tada nismo ni slutili da ćemo zajedno biti u showu. Ne sumnjam da ćemo se nas dvojica družiti i nakon Voicea", poručio je njegov mentor Dino Jelusić, koji je veliki uzor Jakovu koji bi baš poput mentora želio ostvariti karijeru izvan Hrvatske.

Za kraj su se finalisti još jednom udružili na pozornici i izveli velike hitove - Luka je otpjevao "Sve što znaš o meni" Arsena Dedića, Ana je nastupila s "Sve smo mogli mi" Jadranke Stojaković, pjesmu "Ako priđeš bliže (Zagrli me)" Zdravka Čolića otpjevao je Jakov, dok je Martin "zatvorio" večer s pjesmom "Još samo večeras" Drage Diklića.

Linker
14. lipanj 2024 18:02