gloria arhiva
Posljednje zbogom

Josip Manolić tuguje za preminulom suprugom: 'Strašno je gledati kako se netko bori za dah'

Bivši predsjednik Vlade RH - Josip Manolić u svom dugom životu dva puta se, nažalost, susreo s tragičnim gubitkom životnih družica. Umrla je sinoć i njegova druga supruga, 36 godina mlađa Mirjana...

Od posljedica uznapredovalog raka pluća sinoć je u bolnici preminula Mirjana Ribarić (64), 36 godina mlađa supruga Josipa Manolića (100).

"Jako mi je teško, baš se mučila pred kraj. Jedino me tješi da se više neće mučiti. Strašno je gledati kako se netko bori za dah, rekao je Josip Manolić za 24 sata.

Podsjetimo, par se vjenčao 2016. godine na Krku, no poznavali su se i dugo prije toga. Još 1999. godine su se zajedno kandidirali na parlamentarnim izborima, a zaljubili su se prije desetak godina.

Ivan Posavec
Dugo su se poznavali prije nego su odlučili stupiti u bračne vode.

Ljubavna priča za roman

Obrazovana, simpatična i nježna Kninjanka Mirjana dio života provela je u Njemačkoj kao teta u dječjim vrtićima, a nastavila je raditi kao odgojiteljica i nakon povratka u Hrvatsku. Desetak godina živjeli su zajedno, a vjenčali su se u travnju 2016. u Puntu na Krku.

Josip Manolić je tada izjavio da su se kao ozbiljni ljudi odlučili na taj korak nakon dugog predbračnog staža.

Mnogi su se slagali u jednom a to je da ih je bilo lijepo vidjeti zajedno: ona ga je odmila zvala Jožica, a kako slabije čuje bila je njegovo uho, te se brinula da ne pretjera sa sjedenjem na suncu.

Ivan Posavec
Josip je neutješan zbog gubitka supruge...

Zbog pandemije koronavirusa Josip većinu vremena provodi kod kuće, a prije nekoliko mjeseci otkazao je i tulum za svoj 100. rođendan. Kako je ispričao magazinu Gloria prije proglašenja pandemije poslao je stotinjak pozivnica, supruga mu je tada kupila novo odijelo, bili su spremni i muzikaši i uzvanici, a onda je shvatio da nije vrijeme za okupljanje prijatelja i suradnika.

Damjan Tadić / Damjan Tadic / CROPIX
Ove godine odgodio je slavlje stotog rođendana iako je sve bilo spremno...

S prvom suprugom Marijom Eker, profesoricom, prevoditeljicom i radijskom urednicom, bio je u skladnom braku 57 godina. Zajedno su odgojili tri kćeri - Darku, Zrnku i Jasnu - i uživali u unuci Odesi i unuku Kolji. Brižno ju je njegovao kad je oboljela i ostala prikovana uz krevet, a 2003. razdvojila ih je njezina tragična smrt.

Gloria arhiva
Brak s Marijom trajao je 57 godina...

Danas Joža, kako ga svi zovu, tuguje za drugom suprugom, koja je, dok je on bio na moru, od posljedica raka pluća sinoć preminula u bolničkoj postelji.

Čitajte i:

Joži Manoliću veliko slavlje pokvarili pandemija i potres, ali se zato razveselio poklonu naše redakcije

Ministrica Divjak pokazala je svoju dosad nepoznatu stranu, a naš poznati redatelj svoj razrušeni dom

Joža Manolić napunio stotu: Preživio osam pandemija, ali ovaj rođendan nikada neće zaboraviti

Linker
13. kolovoz 2022 16:28