Getty Images / Ilustracija
DRUGA PRIČA BARCAFFÈA I GLORIJE

Kad svekrva postane majka: 'Nas je pustila u svoj krevet, dok je ona tjedan dana spavala na stolici u kuhinji'

Priključite se akciji Barcaffèa i našeg portala i pokažite zahvalnost prema ljudima koji su vam najviše pomogli u ovim teškim vremenima. Recite nam čim su vam vratili osmijeh na lice, a mi ćemo nagraditi i njih i vas! Priča koju nam je ispričala ova Zagrepčanka o velikoj požrtvovnosti majke svog supruga, izuzetno nas je dirnula, jer pokazuje da su svi problemi premostivi ako uza sebe imamo prave ljude.

Pandemija, nesigurnost, potres u Zagrebu, u proteklih 60 dana uguralo se nevolja dovoljnih i za nekoliko života, ali uz te nevolje naši dani ispunjeni su podrškom, toplinom, dobrim djelima koje za nas čine naši pravi heroji.

Bližnji ili potpuni stranci, jedni na druge smo se mogli osloniti na način koji prije dva mjeseca nitko ne bi ni zamislio.

Takvi superheroji hodaju među nama, a jedna od njih je 73-godišnja gospođa Štefica Lulić.

"Mislila sam da nikad neću reći za svoju svekrvu da je heroj, ali zaista jest, za mene i moju obitelj", započela je njihovu obiteljsku priču gospođa Tanja Lulić iz Zagreba.

Veliko srce i nepresušna ljubav

Njihov dom stradao je u potresu, a gospođa Tanja, njezin suprug i djeca privremeno su ga morali napustiti. To jutro kada je Zagreb zadesio potres, njihova obitelj okupila se u dvorištu, grijali su se u automobilima. "Baka je bila u jednom automobilu, a suprug naša djeca i ja u drugom. Zbog korone smo još uvijek držali distancu", ispričala nam je gospođa Tanja.

Suprug Milan, njegova majka Štefica i snaga Tanja.

U obiteljskoj kući gospođa Štefica živi u prizemlju, a njezin sin s obitelji u potrkovlju, a njihov stan oštećen je u potresu. "Napukao je jedan noseći zid, najviše su se djeca prepala i bojala vratiti", opisala je Tanja. Sin od 19 i kći od 12 godina nisu se odmah htjeli vratiti u stan, tada je nastupila baka Štefica. Skuhala je kavu, iznijela je na dvorište i rekla svima da ćemo se preseliti u njezin skromni stančić.

"Nakon potresa u Zagrebu, tjedan dana nam je ustupila svoj bračni krevet (mužu i meni), djeci je prepustila dnevni boravak, a ona tako stara i skromna, tih tjedan dana spavala je u kuhinji, na fotelji s nogama na stolici. I tu nije bilo pogovora, jer ona je tako odlučila", opisala je kako im je izgledao život u tom najkritičnijem periodu.

"Svako jutro dočekala nas je kava i svježe ispečen domaći kruh. Svako jutro pucketala je vatra u staroj peći na drva. Svako jutro sve je bilo dezinficirano i podovi oprani".

"Žena s mirovinom od 2000 kuna, ugostila nas je kao kraljeve. Tih tjedan dana ona je otvorila mala vrata svog skromnog doma i svoje veliko srce za nas. Hvala joj. Moj heroj je moja svekrva Štefica", nominirala je suprugovu majku za heroja hvalevrijedne inicijative Barcaffèa.

Nominirajte i vi svog heroja

Sigurni smo da je trenutna situacija oko pandemije koronavirusa i propisanih mjera zaštite, kao i nedavni potres u Zagrebu, iznjedrio veliki broj svakodnevnih heroja. Ima ih u našoj, a sigurni smo i u vašoj blizini, u obitelji, među prijateljima, susjedima, znancima... Recite nam tko su oni i kako su vam uljepšali i olakšali ove dane, pa makar to bilo i jednim osmijehom.

Tri najbolje priče nagradit ćemo i objaviti unnutar nagradnog natječaja na Gloria.hr. Nagradu osvajaju tri heroja, ali i osobe koje su ih nominirale.

Priče o herojima pošaljite na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. s oznakom #myeverydayhero.

NOMINACIJE TRAJU OD 30. TRAVNJA DO 9. SVIBNJA NAKON ČEGA OBJAVLJUJEMO IMENA ŠEST PONOSNIH VLASNIKA BARCAFFÈ POKLON PAKETA.

Pročitajte pravila nagradnog natječaja.

Pročitajte i:

Linker
16. travanj 2024 05:36