Instagram
pravi zeleni

5 pravila kako lakše preživjeti božićno ludilo - osobito ako si Grinč

U novoj kolumni i vlogu Paula Šik Sik se bavi božićnim duhom, odnosno nedostatkom istog pa donosi nekoliko savjeta kako da svi Grinčevi, poput nje, lakše prežive ovo razdoblje.

Ako si Grinč poput mene, onda ti je definitivno jasno da ovih pet pravila ne postoje i da smo u ovo doba godine osuđeni na Grinčevu špilju. Redovito na portalima čitam članke kako filmski okititi bor, kako ispeći kolače, gdje kupiti ugly sweater za njega i nju, što pokloniti kome....

A što ako nismo u tome moodu i gdje je vodič za one koji ne žele peći kolače, laktariti se u shopping centrima ili nositi Rudolfove rogove? Pa evo ga! Potrudila sam se osmisliti par pravila kako bismo što bezbolnije preživjeli prosinac.

  1. Sasvim je okej ne kititi bor, stan, kuću, haustor, ulicu... i ove tri zalutale kuglice za bor obješene na rubove okvira slika su dovoljna dekoracija.
  2. Nisu svi vrhunski kuhari, ne opterećuj se elienskim receptima jer ionako ćeš ti biti ta koja ide u goste jesti. A i uvijek možeš kupiti gotove suhe kolače i praviti se da si se ubila od posla.
  3. Izbjegavaj sva centralna druženja (centar grada, shopping centar, rekreativni centar...) jer je opće poznato da su leveli anksioznosti, u prosincu na takvim mjestima, vrlo visoki. Dobro, rekreativni centar je uglavnom prazan, al’ ne treba ti dodatni stres zbog škembe koja ti visi do koljena. To ostavi za novu godinu.
  4. To što si od blagdanskih poklona kupio samo mašnu koju ćeš si staviti na vrh glave jer si ti najbolji poklon koji tvoja obitelj može dobiti je apsolutno razumljivo... ali ipak da bi izbjegao kvocanje, kupi svakom po čokoladu, u lokalnoj trgovini. NE IDI U SMJERU SHOPPING CENTARA (pogledaj pravilo 3.)
  5. Zadnje, ali ne manje bitno pravilo zapravo i nije pravilo nego mali podsjetnik. Ne širi lošu vibru ljudima koji uživaju u ovom dobu godine. Traje samo mjesec dana, pusti ih da guštaju!

Sretan i blagoslovljen Božić kako god ga slavili!

Pusa,

P

Linker
20. travanj 2024 17:42