Profimedia, UPI
NOVI TREND

Novi beauty tretman koji Kim Kardashian obožava

Nakon vampirskog 'faceliftinga' u kojem se lice pomlađuje krvnom plazmom mislili smo da smo vidjeli sve od neobičnih beauty tretmana. Ipak, stiglo je novo iznenađenje i to iz doma obitelji Kardashian: iako se radi o drevnom tretmanu, dosad se nije koristio na licu.

Posljednji beauty tretman koji preporučuje Kim Kardashian je cupping lica. Radi se o drevnoj kineskoj metodi uklanjanja bolova u mišićima, otklanjanja toksina iz organizma i zatezanja kože pomoću vakuumskih čaša o kojoj nam je sve otkrila Jasminka Herceg još lani. Naime, taj se tretman tada našao u središtu pozornosti zahvaljujući Michaelu Phelpsu. Nedostižan plivač je na Olimpijskim igrama još jednom potvrdio status najboljeg olimpijca i jednog od najvećih sportaša svih vremena, ali i potaknuo svijet da priča o tamnim, ljubičastim krugovima savršenog oblika na njegovim leđima. Tu terapiju često biraju sportaši, ali vole je i zvijezde kao što su glumice Kaley Cuoco i Jennifer Aniston.

Ipak, Kim Kardashian je u svoje male beauty tajne dodala novi tip cuppinga – kao tretman za lice. U tom slučaju on potiče protok krvi i stimulira limfni sustav te smanjuje vidljivost bora i sitnih linija oko očiju i usta. Koriste se čašice različitih veličina te se strateški postavljaju na različite dijelove. Koža bude uvučena u čašu te se stvara efekt vakuuma. Gotovo odmah se može osjetiti kako se mišići opuštaju, a napetost u licu nestaje. Osim što smanjuje bore i poboljšava cirkulaciju, cupping lica učvršćuje mišiće te poboljšava apsorpciju aktivnih sastojaka iz kozmetičkih preparata.

Svi koji su vidjeli fotografije crvenih i oteklih masnica na sportašima se vjerojatno pitaju zašto bi to netko učinio svojem licu, ali cupping lica je mnogo nježniji i nakon njega ne ostaju nikakvi tragovi. Koriste se silikonske čašice koje smanjuju rizik od masnica i pucanja kapilara, a sve treba biti poput opuštajuće masaže. Ipak, prije nego odlučite isprobati terapiju kojoj reality zvijezda vjeruje, osobito ako imate osjetljivu kožu, posavjetujte se s profesionalcima.

Linker
15. travanj 2024 23:44