Getty Images/iStockphoto
Appeal otkriva detalje postupka

Mladost iz vlastite krvi! Pomlađivanje krvnom plazmom bezbolno je i brzo rješenje

Jednostavno, dugotrajno i neinvazivno rješenje kojim se odgađa proces starenja te postiže dugotrajna regeneracija tkiva bez promjene fizionomije i izraza lica.

Mnoge se žene još sjećaju fotografija američke reality zvijezde Kim Kardashian iz 2013. na kojima je osvanula krvavog lica nakon što se podvrgnula tretmanu pomlađivanja vlastitom krvlju. Srećom pa su takve invazivne metode stvar prošlosti, a umjesto njih svijet slavnih osvojio je tretman PRGF. I ovdje se u borbi protiv starenja kože koristi krvna plazma, no riječ je o najnovijoj tehnologiji koja je dovedena do savršenstva te nema nikakvih nuspojava, piše magazin Appeal.

Tretman PRGF osvojio svijet, često ga koriste i sportaši.

– Najveća novost PRGF tretmana jest da se iz krvi ne koriste leukociti koji su se pokazali ključnim uzročnikom “krvavih” lica i upalnih procesa kod kože tretirane krvnom plazmom. Ovdje glavnu ulogu imaju proteini u krvi koji su najzaslužniji za stimulaciju i ubrzavanje regeneracije tkiva. Stoga PRGF već dugo kod oporavka od ozljeda koriste mnoge sportske zvijezde poput tenisača Rafaela Nadala – objašnjava dr. Nikola Milojević čija je poliklinika prva na naše tržište uvela ovaj hit tretman.

iStock
Za potpuni efekt potrebna su tri tretmana koja se preporučuju odraditi u periodu od jednog mjeseca.

Drugim riječima, u odnosu na dosadašnje slične metode kao što je “vampirski facelift” (kojem se više ne podvrgava ni Kim Kardashian), tehnologija PRGF stoposto je sigurna. Tretman je bezbolan i brz, a eventualno blago crvenilo povlači se nakon jednog dana. Dr. Milojević ističe da mu se mogu podvrgnuti i mlađe osobe s obzirom na to da se njime liječi i koža sklona aknama, ali i kronični ulkusi.

Kod PRGF tretmana klijentu se vadi vlastita krv iz koje se posebnom metodom izdvaja krvna plazma, a već nakon 10 minuta se injektira u željeno područje.

– Kod PRGF tretmana klijentu se vadi vlastita krv iz koje se posebnom metodom izdvaja krvna plazma, a već nakon 10 minuta se injektira u željeno područje – kaže dr. Nikola Milojević, u čijoj se poliklinici ovom tehnologijom tretira cijelo lice, dekolte, vrat te ruke. Za potpuni efekt potrebna su tri tretmana koja se preporučuju odraditi u periodu od jednog mjeseca.

iStock
Tretman je bezbolan i brz, a eventualno blago crvenilo povlači se nakon jednog dana.

– Koliko je PRGF-a prirodan najbolji je dokaz to što je tijekom jednomjesečnog tretiranja moguće koristiti čak i filere. Jedino bi trebalo izbjegavati tretmane kože na bazi kiselina, kao i pretjerano izlaganje suncu, premda krvna plazma štiti od štetnih sunčevih zraka. Što se tiče nanošenja dekorativne kozmetike, također bi bilo dobro pričekati jedan dan, no u slučaju da to nije moguće najbolje je koristiti pudere na bazi minerala – savjetuje dr. Milojević.

Privatna fotografija
dr. Nikola Milojević, liječnik estetske medicine

Čitajte i:

Neke žene su si učinile strahotu! 'Ljudi imaju nerealna očekivanja, a i podliježu pritisku okoline

Novi osmijeh za manje od 24 sata: Brza metoda koja učinkovito rješava nedostatak zubi

Tehnika koja se dugo čekala: Korigiranje estetskih nedostataka zuba bez prethodnog brušenja cakline'

Linker
19. travanj 2024 10:39