Clarence Avant tuguje

Najteži dani glazbenog mogula, ubili mu suprugu tijekom provale, a možda je on bio meta?

Jedan od najutjecajnijih američkih glazbenih i filmskih producenata koji je ove godine primljen u "Rock‘n‘Roll Hall of Fame" i o kojem je 2019. snimljen dokumentarac "Crni kum", na tragičan je način izgubio suprugu s kojom je bio u braku 54 godine.

Šokantna vijest zaprepastila je poštovatelje i prijatelje Clarencea Avanta (90), američkog glazbenog i filmskog producenta koji zbog utjecaja na američku glazbenu scenu 60-ih, 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća nosi nadimak “Crni kum”. Njegova supruga, filantropkinja Jacqueline Avant (81), ubijena je u srijedu tijekom provale u njihov dom na Beverly Hillsu, javlja CNN.

Detalji tragedije nisu poznati, policijska istraga je u tijeku, no producentu koji je tijekom cijele karijere promovirao glazbu afroameričkih umjetnika, imao ključnu promotivnu ulogu u glazbenom filmu “Bad” Michaela Jacksona iz 1987. i bio predsjednik uprave izdavačke kuće “Motown Records”, sućut su izrazili poznati sugrađani. Među njima je i kalifornijska kongresnica Karen Bass: "Slomljeno mi je srce zbog jutrošnje vijesti o tragičnom i šokantnom ubojstvu gospođe Jacqueline Avant. Desetljećima je svojim dobrotvornim radom osnaživala zajednicu na lokalnoj i nacionalnoj razini. Bila je uzor kako služiti pomažući onima kojima je to bilo najpotrebnije".

image

Kuća u koju je provaljeno nalazi se na Beverly Hillsu.

VALERIE MACON/AFP/PROFIMEDIA

Na Twitteru se oglasio se i legendarni košarkaš Earvin Magic Johnson.

"Moja supruga Cookie i ja apsolutno smo shrvani gubitkom jedne od naših najbližih prijateljica. Ovo je najtužniji dan u našim životima."

Brak Clarencea Avanta - koji je ove godine primljen u "Rock'n'Roll Hall of Fame" i o kojem je 2019. snimljen dokumentarac "Crni kum" - i njegove tragično stradale supruge, bio je jedan od najčvršćih i najdužih na Beverly Hillsu: trajao je 54 godine. Dobili su dvoje djece, Nicole Avant, bivšu američku veleposlanicu na Bahamina i suprugu izvršnog direktora Netflixa, Teda Sarandosa, te samozatajnog sina Alexandera koji je, čini se, krenuo očevim stopma.

O strašnom događaju izvjestili su svi važniji američki mediji te Netflix. Policija sumnja da su producen i njegova obitelj možda ciljano bili meta napada.

- Mislim da to nije dogodilo slučajno, ali ne mogu sada nagađati o tome - izjavio je šef policijske uprave Beverly Hillsa Mark Stainbrook na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji. Osumnjičeni ili osumnjičenici nalaze se na slobodi, a motiv još uvijek nije poznat, zaključio je Stainbrook.

Linker
24. travanj 2024 23:12