XAVIER COLLIN/AVALON/PROFIMEDIA
otkazat će ih?

Kim se konačno oglasila o Balenciaginom skandalu: ‘Potresle su me uznemirujuće slike‘

Jedna od najpoznatijih reality zvijezda i modna poduzetnica nakon četiri dana oglasila se o kontroverznoj kampanji poznatog brenda.

Jedna od najpoznatijih reality zvijezda i modna poduzetnica nakon četiri dana oglasila se o kontroverznoj kampanji poznatog brenda.

Kim Kardashian oglasila se o kontroverznoj kampanji Balenciage, za koju se i sam luksuzni brend ispričao, nakon što ju je ekspresno povukao. Reality zvijezda i sama je vlasnica brenda donjeg rublja, a s Balenciagom je često surađivala, baš kao i njezin bivši suprug Kanye West, koji je pak zbog vlastitih kontroverzi ispao iz te modne jednadžbe.

Ova 42-godišnjakinja nakon nekoliko dana oglasila se o kampanji povodom blagdana, a koja prikazuje dvije djevojčice koje u rukama drže plišane medvjediće obučene u mrežaste majice i kožno remenje, što su mnogi protumačili kao simbol BDSM fetiša.

"Bila sam tiha posljednjih nekoliko dana, ne zato što nisam bila zgrožena i ljuta zbog nedavnih kampanja Balenciage, nego zato što sam htjela priliku da razgovaram s njima da bih shvatila kako se ovo moglo dogoditi", napisala je Kim u svojoj objavi na Twitteru.

"Kao majku četvero djece, potresle su me uznemirujuće slike. Sigurnost djece mora se čuvati s najvećim poštovanjem, a svaki pokušaj da se normalizira bilo kakvo zlostavljanje djece, ne bi trebao imati mjesta u našem društvu - točka", nastavila je Kardashian.

image

Kim Kardashian Balenciagu je nosila i za službena događanja i privatno.

THE IMAGE DIRECT/PROFIMEDIA

"Cijenim što je Balenciaga uklonila kampanje i ispričala se. U razgovorima s njima čini mi se da shvaćaju ozbiljnost teme te da će poduzeti potrebne mjere da se ovo više nikad ne ponovi", napisala je Kim K. u izjavi koju je podijelila i na Insta Storyjima. Jedna od najvećih svjetskih influencerica zaključila je objavu riječima da "ponovno procjenjuje svoj odnos s brandom".

image

Kim Kardashian nosi Balenciagu početkom mjeseca

NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Ono što je još više zgrozilo javnost je kampanja za Balenciaginu kolaboraciju s Adidasom, u kojoj su modeli pozirali u uredu u kojem su razbacani dokumenti, knjige, a na zidovima su bile slike. Korisnici mreža uočili su da jedna od fotografija uključuje stranicu iz presude Vrhovnog suda SAD-a iz 2008. (Sjedinjene Države protiv Williamsa) kojom se promicanje ili reklamiranje dječje pornografije potvrđuje kao savezni zločin koji nije zaštićen slobodom govora.

Još jedna Balenciagina kampanja koja je izašla u proteklom razdoblju ima sporne momente, riječ je o proljetnoj Garde-Robe kolekciji za koju su pozirale glumice Nicole Kidman te Isabelle Huppert. Fotografije su nastale također u uredu na Manhattanu uz brojne knjige Michaela Borremeana, čiji rad prikazuje golu djecu i odrasle koji sudjeluju u činovima nasilja i kanibalizma. Također, na jednoj od fotografija na zidu visi uokvirena diploma za Johna Phillipa Fishera, koji je prema lokalnim novinama iz Michigana osuđen 2018. za zlostavljanje svoje unuke. Balenciaga je kampanju s medvjedićima povukla, a iz brenda su se za sve ispričali na mrežama.

Linker
22. lipanj 2024 05:48