IMAGE PRESS AGENCY/DDP USA/PROFIMEDIA
DRAGA BUDUĆA MAMA

Meghan Trainor o teškim trenucima nakon poroda: ‘Noću nisam mogla spavati, bila bih u suzama‘

Pjevačica u novoj knjizi dijeli dosad nepoznate detalje o trudnoći, porodu i mentalnom zdravlju, a prvi put otkriva i predrasude s kojima se susrela u bolnici nakon teške operacije.

Pjevačica u novoj knjizi dijeli dosad nepoznate detalje o trudnoći, porodu i mentalnom zdravlju, a prvi put otkriva i predrasude s kojima se susrela u bolnici nakon teške operacije.

Američka pjevačica Meghan Trainor promovira svoju novu knjigu "Dear Future Mama" u kojoj naglasak stavlja na mentalno zdravlje i trudnoću. Naime, pjevačici je 2017. dijagnosticiran panični poremećaj zbog kojeg uzima antidepresive. "Najstrašnije je kada vam liječnik kaže da nešto nije u redu s vašim mozgom, zbog čega uzimam antidepresive - spasili su mi život", rekla je za Women’s Health.

U intervjuu je pjevačica otkrila kako je za vrijeme trudnoće sa sinom Rileyjem dugo razmatrala treba li prestati uzimati antidepresive no nakon razgovora s liječnicima odlučila je nastaviti s propisanom terapijom. "Bila je to velika rasprava, trebam li ostati na svojim antidepresivima ili ne? Ipak, svi moji liječnici odobrili su mi da nastavim, da je sve sigurno", rekla je pjevačica voditeljicama.

Pjevačica je također otkrila da je sin rođen spavajući za što je medicinsko osoblje okrivilo antidepresive koje je ona pila tijekom trudnoće. "Osjećala sam toliki sram, upravo sam prošla ludu operaciju i uzimala sam sve te lijekove - osjećala sam se jadno, a onda netko još upire prstom u tebe i kaže da si ti kriv što ti dijete spava", rekla je.

Trainor u knjizi "Dear Future Mama" govori o traumatičnom porodu carskim rezom nakon kojeg joj je dijagnosticiran posttraumatski stresni poremećaj. Naime, kad se sin Riley rodio, imao je poteškoća s disanjem zbog čega je bio hitno odveden na neonatalnu jedinicu intenzivne njege. Suprug Daryl Sabara otišao je sa sinom, a pjevačica je ostala sama u strahu u operacijskoj sali na šivanju.

Kada se vratila kući s mužem i bebom, Trainor je shvatila da nešto nije u redu kada je počela imati noćne more i prisjećanja carskog reza. "Noću nisam mogla spavati. Bila bih u suzama i govorila bih Darylu: ‘Još uvijek sam na tom stolu. Zarobljena sam tamo. Ne mogu se prisjetiti da sam u krevetu i ‘sigurna kod kuće‘", objasnila je. Trainor je potražila stručnu pomoć te tvrdi kako je putem terapije i s vremenom prebrodila traumu, a početkom godine je na društvenim mrežama otkrila i da čeka drugo dijete.

Linker
16. svibanj 2024 04:28