Eden Golan izvela je pjesmju ”Hurricane” 

 JESSICA GOW AFP
DRUGO POLUFINALE

Najveće iznenađenje večeri je Eden Golan: Tko je najveća konkurencija Baby Lasagni?

Nakon impresivnog nastupa na drugoj polufinalnoj večeri 68. Eurosonga u Švedskoj znatno su porasle šanse izraelskoj predstavnici.

Nakon impresivnog nastupa na drugoj polufinalnoj večeri 68. Eurosonga u Švedskoj znatno su porasle šanse izraelskoj predstavnici.

Početak nastupa 20-godišnje Eden Golan, izraelske predstavnice na 68. Eurosongu, obilježili su zvižduci, ali je kraj njezine izvedbe pjesme "Hurricane" dočekan s ovacijama. Cijeli dan su ispred arene u kojoj se održavala druga polufinalna večer Eurosonga trajali protesti zbog izraelske politike i napada na Gazu, čiji je cilj bio bojkot izraelske pjevačice, ali nakon nastupa upravo se Eden prometnula u glavnu konkurenciju našem Baby Lasagni za pobjedu u subotnjoj finalnoj večeri. S osmog mjesta na kladionicama popela se na drugo i tako pretekla švicarskog izvođača Nema koji je "pao" na treće mjesto.

Eden Golan postala je tako najveća senzacija drugog polufinala, a sa svojim je timom emotivno proslavila ulazak u finale.

image

Eden Golan oduševila je gledatelje

JESSICA GOW/TT AFP
image

Eden Golan slavi sa svojim timom

JESSICA GOW AFP

Premda organizatori ne objavljuju broj glasova publike koje su dobili finalisti, kuloarima se poput munje proširila vijest da je izraelska predstavnica dobila čak 39 posto svih glasova, podatak koji je nacionalna talijanska televizija greškom pustila u eter. Uz Izrael i Švicarsku za svoje mjesto u finalu izborili su se i predstavnici Latvije, Austrije, Nizozemske, Norveške, Grčke, Estonije, Gruzije i Armenije, a kasno navečer organizatori su objavili redoslijed nastupa u finalnoj večeri prema kojem Baby Lasagna nastupa 23. Njegov nastup među posljednjima jasan je znak da će cijela večer proći u visokoj napetosti i očekivanju njegove izvedbe, a kladionice našem predstavniku daju nestvarnu prednost i čak 40 posto šansi za pobjedu.

image

Oduševila je scenskim nastupom i efektima

JESSICA GOW AFP

Izraelska predstavnica Eden na Eurosong se inače plasirala s pjesmom "October Rain" (Listopadska kiša) koju je posvetila žrtvama terorističkog napada u svojoj zemlji, ali ju je zbog snažne političke poruke pjesmu morala prepjevati pa tako u Švedskoj nastupa s pjesmom koja se sada zove "Hurricane".

image

Eden Golan u svom domu u Tel Avivu

GIL COHEN-MAGEN AFP

Rođena je 5. listopada 2003. u obitelji ruskih emigranata u Izrael, a kako je s roditeljima dvanaest godina živjela u Rusiji karijeru je započela kao predstavnica te zemlje na nacionalnom natjecanju za dječji Eurosong 2015.

image

Švicarski predstavnik Nemo izveo je pjesmu "The Code"

JESSICA GOW AFP

S roditeljima i mlađim bratom Seanom 2022. se vratila u Izrael, gdje je popularnost stekla kao pobjednica glazbenog talent showa "Rising Star". Oduševila je zahtjevnim izvedbama pjesme Whitney Houston "I Have Nothing" i Aerosmitha "I Don‘t Want to Miss a Thing", u kojima je pokazala svu raskoš svoga glasa i scenskog nastupa.

Linker
12. svibanj 2024 13:39