Nicole Kidman, glumica

 INSTAGRAM
Upisala se u povijest

Nicole Kidman dodjelu nagrade za životno djelo stigla u društvu supruga i kćeri koje rijetko viđamo

Slavna glumica blistala je u zlatnoj haljini modne kuće Balenciaga zbog koje su svi pogledi bili upereni u nju.

Slavna glumica blistala je u zlatnoj haljini modne kuće Balenciaga zbog koje su svi pogledi bili upereni u nju.

Jedna od najpoznatijih i najnagrađivanijih glumica današnjice i ponosna oskarovka Nicole Kidman proteklog vikenda primila je najvažniju nagradu u dosadašnjoj karijeri. Glumici, koja će u lipnju proslaviti 57. rođendan, Američki filmski institut uručio je nagradu za životno djelo. Riječ je o nagradi koja je ustanovljena je 1973. godine te se od tada dodjeljuje istaknutim pojedincima za njihov doprinos bogaćenju američke kulture kroz film i televiziju. Ovim priznanjem Kidman se upisala u povijest kao prva australska glumica koja je dobila po mnogima najveće priznanje u američkoj kinematografiji.

image

Nakon što je primila priznanje održala je i govor zahvale

ALBERTO E. RODRIGUEZ GETTY IMAGES VIA AFP

Svečana dodjela priznanja održala se u kazalištu Dolby u Los Angelesu, u kojem se održava i dodjela Oscara, a na dodjelu je stigla u društvu supruga, australskog glazbenika Keitha Urbana te kćeri 15-godišnje Sunday Rose i 13-godišnje Faith Margaret Urban koje rijetko imamo priliku vidjeti na crvenom tepihu.

image

Nicole Kidman u društvu supruga, australskog glazbenika Keitha Urbana

VALERIE MACON AFP
image

Nicole Kidman u društvu kćeri Sunday Rose i Faith Margaret Urban

LISA OCONNOR/AFF-USA.COM/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Podršku su joj pružili i sestra Antonia Kidman i njezin suprug Craig Marran. Glumica je blistala u zlatnoj Balenciaga haljini poput prave dive, a njezina je glamurozna kreacija privlačila brojne poglede.

image

Glumica je na crvenom tepihu blistala u zlatnoj Balenciaga haljini

VALERIE MACON AFP

"Duboko sam dirnuta podrškom koja mi stiže" napisala je glumica na društvenim mrežama nakon dodjele, a uoči odlaska po priznanje jednom se objavom prisjetila 1983. godine kada je započela svoju glumačku karijeru ulogom u filmu Bush Christmas. "Ta 14-godišnja djevojčica nikada nije mogla predvidjeti talentirane ljude s kojima će raditi i mnogo različitih likova koje će glumiti", napisala je na Instagramu.

U ekskluzivnom intervjuu koji je nedavno dala z People Nicole Kidman se prisjetila svog dolaska u Sjedinjene Države i svoje prve dodjele Oscara, te otkrila bez čije podrške ne bi uspjela ostvariti svoje snove.

"Umirala sam od straha kad sam se prvi put pojavila na dodjeli Oscara, pitala sam se što ja ovdje radim, hoću li se znati ponašati među svim tim velikim facama i u skladu s očekivanjima..., svašta mi je prolazilo kroz glavu. Ukratko, jedva sam čekala da svečanost dodjele završi, te da se vratim svojoj kući i zavučem pod prekrivač", prisjetila se glumica, koja nakon tri desetljeća u Hollywoodu napokon može reći da se u Los Angelesu osjeća kao kod kuće.

image
VALERIE MACON AFP

"Moj dom je Australija, a Los Angeles smatram svojim drugim domom. Mnogo vremena provodim u Sjedinjenim Državama, gdje poznajem mnogo ljudi, a imam i dosta prijatelja, svoje pleme, što mi mnogo znači, pogotovo kad sam odvojena od supruga Keitha Urbana, te kćeri Sunday Rose i Faith Margaret, koje su trenutačno u najosjetljivijem adolescentskom dobu odrastanja", rekla je Kidman koja je u svijet show biznisa zakoračila kao tinejdžerica. Zapaženu ulogu odigrala je 1989. godine u filmu Dani groma gdje je glumila uz Toma Cruisea, a šest godina kasnije proslavila ju je uloga Susanne Stone Moretto u filmu Žena za koju se umire iz 1995. godine. Čak je pet puta bila nominirana za Oscara, a zahvaljujući ulozi engleske spisateljice Virginije Woolf u filmu Sati nagrađena je Oscarom u kategoriji najbolje glumice.

Linker
12. svibanj 2024 22:26