RACHID BELLAK/BESTIMAGE/PROFIMEDIA
Povjerila joj psića

Oporuka Ivane Trump: Donaldu nije ništa ostavila, a bivšoj dadilji poklonila luksuzni apartman

Žena kojoj je prva Trumpova supruga vjerovala od prvog susreta ostala joj je bliska do same smrti, nije ju zaboravila, a osim dragocjenog ljubimca ostavila joj je i luksuzan stan na Floridi.

Žena kojoj je prva Trumpova supruga vjerovala od prvog susreta ostala joj je bliska do same smrti, nije ju zaboravila, a osim dragocjenog ljubimca ostavila joj je i luksuzan stan na Floridi.

Oporuka Ivane Trump pojavila se u javnoj evidenciji i pokazuje da je posljednja volja ove poznate Amerikanke bila vrlo osobna te obojana osjećajima. Prva supruga Donalda Trumpa preminula je u srpnju prošle godine, nakon što je pala na stubištu svog raskošnog doma u Manhattanu. Iako je smrt Ivane Trump nastupila iznenađujuće i naglo, ona je svoju imovinu pažljivo razdijelila mnogo prije svoje smrti.

većinu imovine pokojna 73-godišnjakinja ostavila je svojoj djeci - sinovima Donaldu Trumpu Jr. i Ericu te jedinoj kćeri Ivanki. Bivšem suprugu Donaldu nije ostavila ništa, no posebno mjesto u njenoj oporuci ima bivša dadilja.

image

Jedna dadilja odgajala je svu djecu Ivane Trump

JOHN BARRETT/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Žena koja je čuvala Ivaninu djecu, postala joj je i prijateljica, što je ostala sve do posljednjih dana. Ivana joj je povjerila na čuvanje svog psića, a iz zahvalnosti ostavila joj je i luksuzni stan u Miami Beachu na Floridi.

"Oporučno dajem svog psa, Tigera Trumpa, kao i bilo kojeg drugog ljubimca kojeg ću možda imati u vrijeme svoje smrti, svojoj prijateljici Susanni Dorothy Curry", piše u dokumentu. Ivana je čak predvidjela i situaciju da Curry premine prije nje. Da se to dogodilo Tiger bi pripao njenom najmlađem sinu Ericu.

image

Ivanina djeca s obiteljima na njenom sprovodu

KRISTIN CALLAHAN/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Curry je za Trumpove radila tijekom desetljeća, javlja američki tisak. Ivana je o svojoj dadilji pisala i u knjizi "Rising Trump" iz 2017. Prisjetila se da je mlada žena počela raditi kao dadilja za obitelj "s iskrom u oku i mnogo nervozne energije". Kasnije, kada su djeca odrasla, curry je radila kao Ivanina asistentica. Tu cjeloživotnu odanost i vjernost pokojna Ivana Trump znala je cijeniti.

Kako pišu američki mediji Curry potječe iz Irske, boravište joj je prijavljeno u Queenso, no ne zna se je li joj taj njujorški kvart ipak i dalje dom. Iako već godinama živi u SAD-u, bivša Trumpova dadilja ostala je vezana uz svoje irske korijene, a još 2016. godine Irish Times je pisao kako je Trumpovu djecu u više navrata vodila u svoju zemlju.

image

Susanna Dorothy Curry pobrinula se za psića odmah nakon Ivanine smrti

DIANE COHEN/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Što se stana u Miami Beachu tiče, procijenjen je na 1,12 milijuna dolara. Opisan je kao stan s jednom spavaćom sobom i jednom kupaonicom, nešto veći od 90 kvadratnih metara. Zgrada je navodno izgrađena 2001., a kupljen je 2009. za duplo manju cijenu.

Linker
11. lipanj 2024 15:12